Gyártók Az Aston Martin halasztja e-autójának gyártását

Az Aston Martin halasztja e-autójának gyártását

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.28 17:16

Az Aston Martin halasztja e-autójának gyártását

Fotó: Aston Martin Press

Az Aston Martin egy évvel elhalasztja első elektromos autójának piaci bevezetését, az alacsony vásárlói keresletre hivatkozva. A korábban tervezett 2025 helyett csak 2026-ban kerül piacra az Aston Martin első akkumulátoros elektromos autója.

Az Aston Martin tavaly kötött szállítási megállapodást a Lucid Motors-szal az elektromos hajtásokról, hogy megkönnyítse az eredetileg tervezett 2025-ös indulási időpontot. Az akkumulátoros elektromos autóval kapcsolatban eddig nagyon kevés információ látott napvilágot, ahogy azt Laurence Stroll el is magyarázta, amikor arról kérdezték, hogy a vállalat egyáltalán melyik szegmenst célozza meg: „Egyelőre nem vagyunk hajlandóak kiengedni a macskát a zsákból azzal kapcsolatban, hogy pontosan mi is készül".

„Az Aston Martin műszaki partnerkapcsolatainak létrejöttével a vállalat első akkumulátoros elektromos járműve a tervek szerint 2026-ban kerül forgalomba, a rendelkezésre álló legjobb nagy teljesítményű technológiák előnyeit kihasználva" – írta a vállalat. Egyelőre Stroll kifejtette, hogy a legtöbb ember vezetési szokásai jobban kedveznek a hibrid mobilitásnak, mivel sok autós városokban lakik, ahol a távolságok nem olyan nagyok.

Az Aston Martin már évek óta készül a modellpaletta villamosítására, és korábban bejelentette, hogy 2026-tól teljes mértékben a hibrid és elektromos autókra koncentrál. Hogy ez az ütemterv még mindig érvényes-e, jelenleg nem világos, azonban a kínai Geely járműipari vállalat támogatása, amely olyan márkákat is birtokol, mint a Polestar és a Volvo, biztosan segít abban, hogy az autók gyorsabban piacra kerüljenek – írja az electrive.com

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink