Gyártók Az amerikai piacra fejleszt autót az Alfa Romeo

Az amerikai piacra fejleszt autót az Alfa Romeo

autopro.hu/P.B. | 2022.08.01 08:18

Az amerikai piacra fejleszt autót az Alfa Romeo

Fotó: Stellantis

Az Alfa Romeo egy új, nagy méretű autón dolgozik az Egyesült Államok piacára, amelyet 2027-ben fog piacra dobni – közölte a márka vezetője, Jean-Philippe Imparato, hozzátéve, hogy a konszern még nem döntötte el, hol gyártsák az új modellt.

Hirdetés

Imparato szerint ez a lépés kulcsfontosságú volt a tengerentúli piacokra szabott dizájnhoz, ami szükséges ahhoz, hogy az Alfa Romeo megerősítse pozícióját a Stellantis autógyártó nemzetközi prémium márkájaként.

„A nagyméretű autónknak meg kell felelnie a nemzetközi piacoknak, mindenek előtt az amerikai, a kínai és az európai piacnak” – mondta. Az Alfa Romeo még vizsgálja, hogy az új modell SUV, crossover vagy szedán lesz-e, de valószínűleg nem klasszikus nagy SUV-ra kell gondolni. Imparato szerint ez a kérdés még az idén eldől.

Imparato elmondta, hogy az, hogy a vállalat az USA számára fejleszt autót, nem jelenti azt, hogy ott is fogják gyártani. A kérdés még nyitott, de az OEM két gyártóüzeme Olaszországban található – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink