Gyártók Átszervezi a műszakokat, de nem áll le a Mercedes

Átszervezi a műszakokat, de nem áll le a Mercedes

autopro.hu/P.B. | 2022.03.08 15:19

Átszervezi a műszakokat, de nem áll le a Mercedes

Fotó: Daimler Media

Az orosz-ukrán háború érzékenyen érinti a német járműipart, ugyanakkor a Mercedes-Benz egyelőre jól tartja magát. Bár a legfrissebb hírek szerint több műszakot is át kellett szervezni a cégnél, leállásokról még nem érkezett hír.

Hirdetés

Az ukrán háború gazdasági hatásaira tekintettel a Mercedes-Benz módosítja a műszaktervezést a Sindelfingenben található üzemében. A héten történt változások részleteit nem tudták közölni, így nem tudni, pontosan hogyan szervezte át a műszakokat a vállalat, de a mintegy 25 ezer alkalmazottat foglalkoztató gyár nem áll le – mondta a cég szóvivője.

A Mercedes kiemelte, hogy világszerte működnek az üzemei, nem kellett leállniuk sehol sem a háború hatására. Az autógyártó a múlt héten jelentette be, hogy többek között ukrajnai beszállítókkal is együtt dolgozik, velük szoros kapcsolatban áll annak érdekében, hogy együtt biztosítsák az ellátási lánc biztonságát – írja az Automobilwoche.

A Stuttgart melletti Sindelfingenben található a vállalat központi üzeme, itt készül többek között a Mercedes-Benz S-osztály luxuslimuzin is.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink