Gyártók Atletikus coupé-crossoverré nőtte ki magát a Juke

Atletikus coupé-crossoverré nőtte ki magát a Juke

autopro.hu/B.A. | 2020.02.02 08:22

Atletikus coupé-crossoverré nőtte ki magát a Juke

Opcionálisan a fejlett, új 7-sebességes dupla tengelykapcsolós sebességváltó is megrendelhető hozzá. Az innovatív technológiák mint a Nissan ProPILOT egyszerűbbé és biztonságosabbá teszik a sofőrök mindennapjait. A vezeték nélküli frissítések és a csatlakozó szolgáltatásoknak köszönhetően a Sunderlandben készülő Juke könnyebben kapcsolódik és kommunikál környezetével, mint eddig valaha.

Hirdetés

Az úttörő eredeti Nissan Juke bemutatkozása óta, ez idő alatt több mint 1,5 millió talált belőle gazdára és a modell meghonosította a kompakt crossoverek merőben új és számtalanszor lemásolt stílusát.

A vadonatúj Juke ugyanazt a stílust és szórakoztató karaktert kínálja, de immár egy fejlett technológiai csomaggal együtt, ami a legjobban hálózatba kapcsolt Nissanná teszi.

Hétsebességes dupla tengelykapcsolós automata váltó

A kompakt, élénk és gazdaságos turbómotorra épülő hajtáslánc is a legújabb technológiákat kínálja. Most először a Juke hétsebességes dupla tengelykapcsolós automata sebességváltóval is rendelhető, amely a kormányon található sebességváltó fülekkel vagy teljesen automata módban is használható.

A Nissan Juke CMF-B-platformra épül, és a Nissan több szakmai díjjal elismert angliai üzemében, Sunderlandben készül.

Sportos stílus

Ugyan kívül-belül teljesen megújult, az új Juke mégis megtartotta az olyan formai megoldásokat, mint a kör alakú fényszórók, amelyek azonnal felismerhető megjelenést biztosítanak neki. Hogy az újdonság erejével hassanak és a formaterv naprakész legyen, a lámpákhoz immár jellegzetes Y-formájú LED-es nappali menetfény is tartozik, ami kiegészíti a a Nissan jellegzetes „V-Motion” hűtőmaszkját.

A 19 hüvelykes keréktárcsák sportos kiállást kölcsönöznek az új Juke-nak. A „lebegő” hatású tető és az élesen megtört oldalsó elemek magasabb szintű presztízzsel ruházzák fel az új Juke megjelenését.

Megújult utastér

A 11 választható karosszériaszín 3 különböző tetőfényezéssel garantálja, hogy a Juke kitűnjön a tömegből, így a karosszéria, tető és utastér színösszeállítása harmonizáló és kontrasztos is lehet.

Az új Juke utastere is megújult: stílusosabb, tágasabb és magasabb szintű minőség és technológia jellemzi. Több helyet kínál mind utasai, mind csomagjaik számára: a hátsó lábtér 5,8 cm-rel, a hátsó fejtér 1,1 cm-rel lett nagyobb, míg a csomagtartó befogadóképessége 20 százalékkal nagyobbra, 422 literre nőtt.

N-Design

A megszokott Visia, Acenta N-Connecta és Tekna felszereltségek mellé megérkezett az N-Design csomag is, amely mélyreható testreszabási lehetőségeket kínál.

A vásárlók az üléskárpitok, műszerfal, ajtópanelek és kartámasz háromféle kombinációjára építve alakíthatják ki saját, egyedi utasterüket. Az Urbanizer csomag fehér és fekete műbőr használatával teremt modern, kontrasztos és friss hangulatot. A Midnight változat kifinomult stílusát a fekete Alcantara és bőr kölcsönzik, míg a Juke változat bőrkárpitja esetén a narancssárga és fekete szín kombinációja gondoskodik az utastér feltűnő és energikus megjelenéséről. Mindhárom változat kifejezetten prémium érzetet biztosít a Juke-ban.

N-Design kivitelben az alapfelszereltség részét képzik a 19 hüvelykes gyémántcsiszolt alumínium keréktárcsák, amelyek sportos és dinamikus karaktert kölcsönöznek az autó külsejének.

Az N-Design csomagban az egyéni utastér és külső 20 féle kombinációja állítható össze.

Energikus vezetési élmény

A domborított motorháztető alatt található 3 hengeres benzinmotor egyszerre gazdaságos és élénk. Az 1,0 literes erőforrás kompakt és könnyű, mely turbófeltöltőt kapott, és ennek köszönhetően nem marad el a tulajdonosok által elvárt agilis viselkedés és szórakoztató vezetési élmény sem. 117 LE teljesítményre képes 180 Nm (200 Nm a túltöltés funkcióval) nyomaték mellett. Alapfelszereltség a hatsebességes kézi sebességváltó, de most először egy új dupla tengelykapcsolós sebességváltó kormány váltófülekkel is elérhető.

Az üzemanyag-fogyasztás is kedvezőbb lett: 5,9l/100 km (WLTP) kézi sebességváltóval, illetve 6,0 l/100km (WLTP) automata sebességváltó esetén a gyári adatok szerint. A szén-dioxid kibocsátás is csökkent 135 g/km-től (WLTP szerint) a kézi sebességváltó esetében, illetve 138 g/km (WLTP) a DCT-vel szerelt változatnál.

A „D-Mode” funkcióval a vezető zökkenőmentesen válthat a három üzemmód (Standard, Eco és Sport) között, hogy az autó viselkedését az útviszonyoknak és saját hangulatának megfelelően hangolja.

Biztonsági megoldások

Olyan biztonsági technológiák őrködnek az autó felett, mint a gyalogosok és kerékpárosok felismerésére képes intelligens vészfékezési asszisztens, az intelligens sebességtartó, a közúti jelzések felismerése, az intelligens sávelhagyás-jelzés és -megelőzés, a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer, illetve a holttérfigyelés.

A Juke vezetői élvezhetik a Nissan fejlett ProPILOT technológiájának előnyeit is, ez a rendszer stresszmentesebbé teszi a hosszú ingázásokat és a sűrű forgalommal járó helyzeteket, hiszen önállóan a sávjában tartja a Juke-ot, miközben állandó, biztonságos távolságot tart a többi autótól, még lassan araszoló forgalomban is.

Az NissanConnect infotainment rendszer legújabb változatával az ügyfelek akár az Apple CarPlay, akár az Android Auto rendszereken keresztül az autó 8 hüvelykes érintőképernyős kijelzőjére tükrözhetik okostelefonjuk alkalmazásait.

A Juke innovatív Bose Personal Plus hangrendszerét is élvezhetik az utasok egyes felszereltségi szinteken. Nyolc nagy teljesítményű hangszórójával – köztük az első ülések fejtámláiba épített két-két Bose UltraNearfield hangsugárzóval – ez a rendszer 360 fokos zenei élményt és ultra tiszta hangzást kínál.

Nyitókép: Nissan

Kiemelt Partnereink