Gyártók Átadták az első magyar BYD személyautókat

Átadták az első magyar BYD személyautókat

MTI/autopro.hu | 2024.02.23 16:14

Átadták az első magyar BYD személyautókat

Fotó: Facebook/szijjarto.peter.official

Kiszállították az első magyarországi BYD személyautókat, az alkalomból a Puskás Arénában rendeztek ünnepséget, amin Vang Csuan-fu, a BYD elnök-vezérigazgatója, Michael Shu a BYD Europe ügyvezetője és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett.

A tárcavezető a vállalat autóátadó ünnepségén nagy sikertörténet kezdetének nevezte a több milliárd eurós, több ezer új munkahelyet létrehozó szegedi gyárépítését, amelynek nyomán már véglessé válik, hogy „Magyarország évszázadnyi idő után először egy nagy globális technológiai megújulásban diktálja a tempót, és nem fut vagy kullog az események után”.

Szijjártó Péter a beszédében hangsúlyozta, hogy a következő évtizedekben az európai gazdaságot nagymértékben fogja meghatározni az elektromos autóipar, ekként a BYD beruházása hosszú távú garanciát jelent a magyar gazdaság növekedési pályájának fenntartására.

„A BYD Magyarország ötödik autógyára lesz. Ez, azt hiszem, megint csak alátámasztja, hogy nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország európai autógyártó nagyhatalom” - fogalmazott.

Már népszerű

A miniszter szerint a kínai autóipari vállalat nagyon gyorsan elnyerte a magyar emberek bizalmát, hiszen az értékesítés még alig kezdődött meg, és máris sokan vásárolják a BYD autóit.

„Elmondhatjuk azt, hogy a BYD, Magyarország kormánya és Szeged önkormányzata mellett a magyar autósok is bekapcsolódtak ennek a közös sikertörténetnek a megírásába, amely sikertörténet folytatása mellett Magyarország kormánya továbbra is elkötelezett” - fűzte hozzá.

Michael Shu megköszönte az elektromobilitásra fordított állami támogatásokat, valamint úgy fogalmazott, hogy aki egyszer megtapasztalja, milyen egy BYD autót vezetni, az más autóra már nem is fog vágyni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink