Gyártók Áprilisban leplezi le elektromos SUV-ját a Toyota

Áprilisban leplezi le elektromos SUV-ját a Toyota

autopro.hu/V.M. | 2021.03.16 15:18

Áprilisban leplezi le elektromos SUV-ját a Toyota

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A japán Toyota az áprilisban, a Sanghaji Autószalonon fogja leleplezni az elektromos autókhoz tervezett e-TNGA padlólemezére épülő tisztán elektromos SUV-ját.

Hirdetés

A Toyota még tavaly decemberben jelentette be, hogy a következő hónapokban be fog mutatni egy teljesen új tervezésű, közepes méretkategóriájú akkumulátoros elektromos crossovert.

Az európai piacra szánt SUV az új e-TNGA platformra épül. A moduláris kialakítású padlólemezre eltérő szélességű, hosszúságú, tengelytávú, magasságú, illetve akkumulátorméretű autók tervezhetőek. A padlólemez lehetővé teszi elsőkerék-hajtású, hátsókerék-hajtású vagy összkerékhajtású modellek tervezését is.

Bár a padlólemezről már ismertek részletek, az április 21. és 28. között tartott Sanghaji Autószalonon bemutatandó autó hajtásláncáról a Toyota még nem hozott nyilvánosságra adatokat.

A Subarunál is elektromos SUV-n dolgoznak

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, elképzelhető, hogy a Subaru is az e-TNGA padlólemezre fejleszt egy SUV-t. A típusról ugyancsak nem ismerni részleteket, csupán annyit lehet tudni, hogy valamikor a 2020-as évtized első felében fog megjelenni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink