Gyártók Amerikai szakértők szerint is aggályosak a Tesla kamerái

Amerikai szakértők szerint is aggályosak a Tesla kamerái

autopro.hu/P.B. | 2021.03.26 06:18

Amerikai szakértők szerint is aggályosak a Tesla kamerái

Fotó: Tesla

A Tesla kamerái folyamatosan rögzítik a jármű környezetét és belső terét, amelyet a sofőr csak korlátozott mértékben akadályozhat meg. Az így szerzett adatokat a gyártó az Autopilot asszisztensrendszere fejlesztéséhez használja.

Hirdetés

Ahogyan arról az autopro.hu már beszámolt, a Tesla videófelvételeivel kapcsolatos eljárása miatt a kínai hatóságok kémkedéstől tartanak, ezért egyes, államigazgatásban dolgozó vezetők számára megtiltották a Teslák használatát.

Ugyanakkor nem csak Kínában tartják aggályosnak az eljárást. Az amerikai Consumer Reports című magazin arról ír, hogy a vezetőt figyelő kamerával készült felvételek rögzítése aláássa a vezetői asszisztens biztonsági szerepét. Más gyártók – így például a Ford vagy a GM – autói egyből figyelmeztetik a sofőrt, ha nem az utat figyelik vezetés közben, viszont a felvételeket nem tárolják, nem mentik el.

Jake Fisher, a Consumer Reports tesztközpontjának vezetője szerint a Teslának figyelmeztetnie kellene a sofőröket, ha azok valami veszélyes dolgot csinálnak vezetés közben, nem pedig rögzítenie és később elemeznie a felvételeket.

A Tesla egyelőre nem kommentálta az ügyet – írja a kaliforniai gyártót a kérdéssel megkereső Reuters.

Kiemelt Partnereink