Gyártók Amerikai ízlés szerinti modellt tervez az Alfa Romeo

Amerikai ízlés szerinti modellt tervez az Alfa Romeo

autopro.hu/P.B. | 2023.01.31 09:22

Amerikai ízlés szerinti modellt tervez az Alfa Romeo

Fotó: Stellantis

Az olasz Alfa Romeo számára az USA nem a legerősebb láb: a Stellantis alá tartozó márka mindössze két modellt kínál az országban, igaz, palettája már valamikor az idén kiegészül egy harmadikkal. 2027-től pedig jöhet egy új, amerikai piacra szánt, nagy elektromos autó.

Hirdetés

Az Alfa Romeo vezérigazgatója, Jean-Philippe Imparato megerősítette, hogy az olasz autógyártó egy kifejezetten amerikai piacra szánt, elektromos hajtással rendelkező, E-szegmensbe tartozó modell piacra dobását tervezi Észak-Amerikában 2027-től. Az autóról már ebben az évben kiderülhet néhány részlet, például az is, hogy fog kinézni.

A Stellantis alá tartozó vállalat jelenleg csak a Giulia és a Stelvio modelleket kínálja az USA piacán, ehhez csatlakozhat még az idén a Tonale is. A paletta 2027-ben bővülni fog az egyelőre még el nem nevezett autóval – írja a Motor1.com.

Az Alfa Romeo a tervek szerint 2030-ra szeretné az értékesítésének negyven százalékát Európán kívül elérni. A most bejelentett modell is ennek a stratégiának a része. Az elektromos átállás sem kerülheti el a márkát, az első eleve tisztán elektromosnak tervezett modellt 2025-ben dobják piacra – egyelőre csak találgatások léteznek arról, hogy milyen járműről lehet szó.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink