Gyártók Alaposan megújul a Nissan luxusmárkája

Alaposan megújul a Nissan luxusmárkája

autopro.hu/P.B. | 2020.06.16 15:22

Alaposan megújul a Nissan luxusmárkája

Fotó: Infiniti

Nem elégedett az Infiniti vezetősége a cég eredményeivel, ráadásul a luxusautó szegmens komoly nehézségek előtt állhat a válság következtében. Peyman Kargar, az Infiniti vezetője ezért elérkezettnek látta az időt a cég megújítására, azonban az Infiniti ezután is marad luxusmárka, ebben nem lesz változás.

Több új modellel jelentkezik az Infiniti a következő néhány évben, ezek között lesz dízel, hibrid és elektromos kivitel is. A vállalat továbbra is az anyacéggel, a Nissannal együttműködve tervezi és gyártja majd az autóit.

Az Inifiniti ez új modellek mellett egy olyan útra lép, amit több hozzá hasonló luxusmárka is követ: együttműködnek az anyavállalattal több olyan típus kidolgozásában is, amik nem illeszkednek a luxusmárka profiljába, de ezekre az autókra nem is kerül rá a luxusmárka emblémája. Peyman Kargar kiemelte, hogy az Infiniti marad a luxusautók szegmensében, azonban a fejlesztéseihez szükséges erőforrásokat részben a fent említett együttműködésekkel teremtenék elő.

Megújuló külső

A cégvezető szerint kétséges, hogy az Infiniti legutóbbi tanulmányautója, a QX Inspiration mennyire fogja befolyásolni az új modelleket. Mint mondta, szebb és futurisztikusabb autókat fognak tervezni, és nagyobb hangsúlyt fektetnek a dizájn felhasználóbaráttá tételére, valamint a Nissannal közösen kidolgozott technikai újításokra is.

Az Infiniti megújulása már idén megkezdődik a QX55-ös modellel, míg a QX60 új generációja 2021-ben érkezhet. Az Autoblog szerint 2022-ben és 2023-ban is új modellekkel jelentkezik majd a cég, és legalább egy elektromos jármű is tervezés alatt van.

Kiemelt Partnereink