Gyártók Akkulabort létesít a Toyota

Akkulabort létesít a Toyota

autopro.hu | 2023.06.17 04:17

Akkulabort létesít a Toyota

Fotó: Toyota Motor North America

A Toyota közel 50 millió dollárt fektet be egy új akkumulátorlaboratóriumba az USA-ban. A laboratórium a york townshipi kutató és fejlesztő központban kerül majd megépítésre és várhatóan 2025-ben kezdi meg működését.

Hirdetés

A befektetés jól tükrözi a Toyota „irányváltását az elektrifikáció felé” – mondta Shinichi Yasui, a Toyota Motor North America (TMNA) kutatási és fejlesztési részlegének alelnöke.

A cél, hogy kiértékeljék az elektromos autókhoz gyártott akkumulátorok cellától teljes akkucsomagig való fejlesztését. Ez a Toyota észak-karolinai akkumulátorgyárának és a nemrégiben bejelentett akkumulátoros elektromos SUV-k Kentucky állambeli gyártásának elősegítésére szolgál. A Toyota 2021-ben jelentett be befektetéseket az elektromos járművek gyártásba és fejlesztésbe egy új amerikai vállalat létrehozásán keresztül, hogy ösztönözze az akkumulátorgyártás lokalizálását.

„Az autóakkumulátorokhoz kapcsolódó kritikus vizsgálati lehetőségek hozzáadásával csapatunk jobban ki tudja szolgálni az ügyfeleink igényeit, beleértve a Toyota Battery Manufacturing North Carolinát és a Toyota Motor Manufacturing Kentucky-t, melyek közül az utóbbi fogja hamarosan gyártani a nemrég bejelentett, vadonatúj, három üléssoros, akkumulátoros elektromos SUV-t” – tette hozzá Yasui.

A helyileg gyártott akkumulátor alkatrészek és anyagok integrálásának érdekében az új akkumulátorlaboratórium dolgozói együttműködnek majd észak-amerikai beszállítókkal is. Az akkumulátorfejlesztésen túl a labor a töltési infrastruktúra vizsgálatával is foglalkozni fog. Továbbá a Toyota york townshipi és ann arbori kutató és fejlesztő intézményeiben fékpadokat is korszerűsítenek, hogy lehetővé tegyék az akkumulátoros elektromos autók vizsgálatát.

A „jövőn” is dolgoznak majd

A Toyota elmondása szerint a jelenlegi akkumulátorgyártás mellett a mérnökök új akkumulátor konfigurációk jövőbeli termékekhez felkutatásával is foglalkoznak majd. Ezek többek között hozzájárulhatnak a Toyota új, villamosított járműarchitektúráinak fejlesztéséhez.

A Toyota nyitva hagyja annak lehetőségét, hogy az elkövetkezendő években az új akkumulátorlaborban helyet kapjanak más feladatok vagy hatáskörök, hogy „az akkumulátor és az akkumulátoros elektromos ökoszisztéma igényeit támogassák” – számolt be az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink