Gyártók Aki kínai autót vesz, kedvezményt kap a Shelltől

Aki kínai autót vesz, kedvezményt kap a Shelltől

autopro.hu/Sz.K. | 2023.04.18 13:20

Aki kínai autót vesz, kedvezményt kap a Shelltől

Fotó: Facebook/BYDUSA

A BYD Europe és a Shell EV Charging Solutions együttműködik annak érdekében, hogy Európában legalább 100 ezer BYD-ügyfél számára elérhetővé tegyék az egyenáramú- és a villámtöltést a Shell Recharge hálózatán.

Aki tisztán elektromos autót vagy plug-in hibridet vásárol a BYD-nál, az úgynevezett platinum tagságot kap a Shell Recharge hálózatához. A platinum tagság kedvezményes töltést tesz lehetővé a Shell gyors és ultragyors töltőállomásain. A Shell Recharge hálózata jelenleg mintegy 300 ezer töltőpontot foglal magában Európa-szerte.

A kedvezmények előfeltétele, hogy a járművet magánszemélyek a BYD-kereskedőhálózatán keresztül vásárolják meg, ne pedig közvetlenül online. A kereskedő továbbítja a platinum tagságot és egy töltőkártyát, majd a kedvezményt a Shell Recharge alkalmazáson keresztül aktiválják.

A Shell és a BYD a kedvezményes töltési lehetőséget az első 100 ezer ügyfél számára teszi lehetővé, igaz, a közlemény szerint az ajánlat legalább 100 ezer ügyfél számára lesz elérhető, így lehetséges, hogy a BYD növelni fogja a létszámot.

Európa és a Távol-Kelet együttműködése

Kapitány István, a Shell Mobility globális ügyvezető alelnöke úgy nyilatkozott, hogy örömmel dolgoznak együtt a BYD-vel, amely Kínától Indián át Európáig terjed.

A nyilatkozat arra az együttműködésre utal, amelyet a BYD és a Shell még 2022 márciusában kötött. Ez Kínában és Európában indul, de később világszerte kiterjesztik azt. A megállapodásnak része egyrészt a BYD európai ügyfeleinek exkluzív töltési szolgáltatások biztosítása, másrészt töltési kezdeményezések kidolgozása Kínában. Ott a Shell és a BYD időközben közös vállalatot alapított, amely jelenleg több mint 10 ezer töltőpontot üzemeltet Sencsenben, és célja a hálózat kiterjesztése más városokra is.

Mindkét cég módot szeretne találni arra, hogy integrált töltési megoldásokat kínáljon ügyfeleinek az otthoni töltéshez. Cél egy dinamikus tarifatervezet falitöltőhöz és akkumulátorokhoz, továbbá napelemes töltés bevezetése az elektromos járművek számára.

A Shell elkezdte vizsgálni, hogy az e-folyadékok és hűtőfolyadékok miként használhatók fel a BYD további költségmegtakarításában. Az olajipari óriás például a német Kreisel vállalattal 2020-ban hasonló projektbe fogott, aminek keretében egy olyan akkumulátormegoldást fejlesztett ki, amely a Kreisel lítiumion modultechnológiáját a Shell hőkezelő folyadékával kombinálja. A két vállalat ezzel vezető akkumulátorhatékonyságot és gyorstöltési képességet ért el - írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink