Gyártók Akadozik az e-tron gyártása Brüsszelben

Akadozik az e-tron gyártása Brüsszelben

autopro.hu/Sz.K. | 2019.03.29 15:34

Akadozik az e-tron gyártása Brüsszelben

Alapesetben napi 300 Audi e-tron készül a márka brüsszeli gyárában, azonban a beszállítók és dolgozók információi szerint ennek csak felét gyártják le.

Hirdetés

Az Audi úgy kommentálta a hírt, hogy minden modelljének bevezetése kihívásokkal tarkított, melyeket a fejlesztési és beszállítói partnerekkel közösen kell megoldani. Nyilatkozatuk szerint a magas minőségi követelményeknek megfelelő gyártást lépésről lépésre kell felfuttatni.

A vontatott gyártás oka a bajor közszolgálati rádió szerint nem más, mit hogy az LG Chem beszállító nem tudja elég gyorsan a szükséges akkumulátorokat szállítani. Az ingolstadti vállalat emiatt túl kevés akkuhoz jut a dél-koreaiak lengyelországi gyárából. Az Audi erről nem nyilatkozott, csupán azt közölte, „kérjük, értsék meg, hogy nem fogunk kommentálni spekulációkat az egyes beszállítókkal kapcsolatban.” Egyúttal tagadták az LG Chem beszállítói késedelmeit is.

Az Audi bevallása szerint már 20 ezer előfoglalás érkezett az e-tronra. Európában a tizenkettedik naptári héten kezdődtek a kiszállítások az ügyfeleknek. A szállítási idő nagyjából öt hónapot vesz igénybe.

– Az európai piacra kerülő mennyiség, a termelési minőség és darabszám tekintetében a brüsszeli üzem kiszolgálja a szükségleteket. Az észak-amerikai piacra tervezett mennyiséget már majdnem teljes egészében legyártottuk – közölte az Audi. Hozzátette, hogy az egyes országok kereskedőcégei által előrerendelt járművek már kész vannak, az ügyfelek igényeire gyártandó autók pedig gyártás alatt állnak.

Kiemelt Partnereink