Gyártók Afrika lehet az autógyártók utolsó reménye?

Afrika lehet az autógyártók utolsó reménye?

autopro.hu/B.A. | 2020.01.10 14:43

Afrika lehet az autógyártók utolsó reménye?

Ghánában látja a növekedés lehetőségét a Volkswagen és a Nissan. A német autógyártó tavasszal kezdi új gyárának építést, de a Nissan is még idén hozzálát.

A Volkswagen már idén áprilisban megkezdi üzemének építését és a Nissan is még idén belefog az építkezésbe Ghánában. 2018-ban közel 30 ezer autót importáltak az afrikai országba, elsősorban az Amerikai Egyesült Államokból, miközben az eladott új személygépjárművek száma alig haladta meg a 4 ezer darabot. Jelenleg a lakosságnak csak igen szűk rétege engedheti meg magának, hogy új autót vásároljon, amit az is megnehezít, hogy a helyi bankok sem szívesen nyújtanak hitelt autóvásárlásra.

Vámemelés Ghánában

A ghánai kormány adókedvezményekkel próbálja az országba csalogatni az autógyártó cégeket, a használt autó-importot pedig az eddigi 5-20 százalékos vámok helyett 30 százalékos vámmal sújtaná – állapította meg az Equilor Befektetési Zrt. Szakértői vélemények szerint 2030-ra az afrikai kontinens közép- és felső osztályába tartozó fogyasztóinak száma elérheti a 300 millió főt, ami a világ 4 milliárd fős fogyasztói létszámának közel 9 százalékát jelentené.

Nyitókép: Pixabay

Kiemelt Partnereink