Gyártók A Toyota most szembesül csak igazán a botrány hatásával

A Toyota most szembesül csak igazán a botrány hatásával

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.21 14:21

A Toyota most szembesül csak igazán a botrány hatásával

Fotó: DeGould

A Toyota Industries szembesül a motorok károsanyag-kibocsátásának csalása miatt indított büntetőeljárással, ami nagyon is sokba kerülhet nekik.

A japán közlekedési minisztérium intézkedéseket készít elő a Toyota Motor leányvállalata ellen a motorok károsanyag-kibocsátási tesztjeinek csalása miatt, beleértve egyes motortípusok tanúsítványának esetleges visszavonását – jelentette a Nikkei február 19-én.

A minisztérium arra fogja utasítani a Toyota Industries-t, a világ legnagyobb targoncagyártóját, hogy tegyen lépéseket a „visszaélés megismétlődésének megakadályozására" – jelentette a Reuters az ügyet ismerő személyekre hivatkozva.

A Toyota nem reagált a megkeresésre.

Mérlegelés alatt a csalás súlyossága

A Toyota Industries, amely autókat, textíliákat és elektronikai cikkeket is gyárt, elveszítheti egy kotrógép motorjának minősítését – áll a jelentésben.

A minisztérium a jelek szerint hasonló lépésre készül két targoncamotor-modell miatt. „A szabályozó hatóság mérlegelni fogja a vétség súlyosságát, mielőtt eldönti, hogy a Land Cruiser járművekben és a HiAce furgonokban használt motorok esetében is hasonlóan jár-e el.” – tette hozzá a jelentés.

A vállalat januárban jelentette a minisztériumnak, hogy visszaélést követett el, amely magában foglalta több targonca- és autómotor-modell teljesítményvizsgálati adatainak meghamisítását – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink