Gyártók A Tesla németországi üzemében leállt a termelés

A Tesla németországi üzemében leállt a termelés

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.05 12:17

A Tesla németországi üzemében leállt a termelés

Fotó: Tesla

A Tesla Berlin közelében lévő üzemében leállította a termelést és áram nélkül maradt, miután február 5-én, kedden kora reggel gyaníthatóan felgyújtottak egy villanyoszlopot a telephelyhez közeli mezőn.

Hirdetés

A rendőrség közölte, hogy a tűzoltóság dolgozik a német fővárostól délkeletre fekvő területen keletkezett tűz eloltásán, hozzátéve, hogy a tűz nem terjedt át magára a Tesla-gyárra. Az amerikai elektromos járműgyártó szóvivője megerősítette, hogy a gyártást leállították, és a telephelyet kiürítették. A Tesla frankfurti tőzsdén jegyzett részvényei 2,8 százalékkal estek a hír hallatán.

A rendőrség egy lehetséges gyújtogatás miatt nyomoz a területen, amely a Tesla-gyár tervezett bővítése elleni környezetvédelmi tiltakozások középpontjában áll. Nem erősítették meg azokat a médiaértesüléseket, amelyek szerint tűzszerészeket vetettek be, miután a mentőszolgálatok egy „itt elásott lőszer van" feliratú táblát találtak.

A Tesla azon törekvése, hogy bővítse az évente mintegy 500.000 autó gyártására alkalmas üzemét, zsákutcába került, amikor a helyi lakosok leszavazták a bővítéshez szükséges fák kivágására vonatkozó indítványt.
Az amerikai elektromosautó-gyártó meg akarja duplázni a telephely kapacitását 100 gigawattórányi akkumulátorgyártásra és évi 1 millió autóra, és ezzel az európai piac uralására készül – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink