Gyártók A Tata veszi meg a Ford indiai gyárát

A Tata veszi meg a Ford indiai gyárát

autopro.hu/V.M. | 2022.08.08 11:23

A Tata veszi meg a Ford indiai gyárát

Fotó: Ford Media Center

A Tata Motors megállapodott az amerikai Forddal annak északnyugat-indiai Gudzsarát államban található összeszerelőüzemének megvásárlásáról. Az indiai fél megközelítőleg 91,5 millió dollárt fog fizetni.

A Tata leányvállalata, a Tata Passenger Electric Mobility és a Ford India között született megállapodás nem csupán a termelőegység, hanem annak dolgozóinak átvételét is magába foglalja.

Jelenlegi termelőkapacitása magas fokú kihasználtságának fényében a Tata az üzem átvételét úgy értékelte, mint amivel mindenki jól jár. A Reuters által idézett közleményében továbbá kifejtette, hogy az új egységében évi 300 ezer járművet lesz képes legyártani, azonban a kapacitást később akár 420 ezer járműre is bővítheti.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a Ford még 2021 második felében jelentette be, hogy felhagy gyártási tevékenységeivel Indiában, ahol akkor mindössze 2 százalékos piaci részesedéssel rendelkezett, és működését évtizedek alatt nem tudta nyereségessé tenni. A vállalat a tavalyi bejelentése idején Indiában kettő létesítményben készítette járműveit, az egyik ezek közül a Tata által most megvásárolt.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink