Gyártók A Subarunak is szembe kell néznie a gazdaság visszaesésével

A Subarunak is szembe kell néznie a gazdaság visszaesésével

autopro.hu/H.J. | 2019.11.07 17:02

A Subarunak is szembe kell néznie a gazdaság visszaesésével

Több ipari vállalatóriás után a Subarut is elérte a gazdasági visszaesés. A gyártó is csökkentette éves profit előrejelzését, részvényei 4,5 százalékkal csökkentek.

A márka az erősödő jenre és a múlt havi tájfunra hivatkozott pénzügyi várakozásai csökkentésével kapcsolatban.

A 2020 márciusában záródó pénzügyi évre vonatkozóan korábban 260 milliárd jen működési eredményre számított a gyártó, ezt a számot most 220 milliárd jenre csökkentette – írja a Reuters.

Több tényező a visszaesés hátterében

Az erősödő jen azért van hatással a bevételekre, mert így sokkal drágábban tudják exportálni a járműveket, a célországokban azonban csökkennek a jövedelmek.

A tájfun miatt októberben több mint egy hétig szünetelt a gyártás a Tokiótól északra fekvő Gumna gyárában. Ennek eredményeként 11 000 autó nem készült el az üzemben. Tomomi Nakamura vezérigazgató elmondta, hogy a termelés már újraindult, teljes kapacitással azonban még nem tudnak egyelőre működni, mivel néhány beszállító gyára a természeti katasztrófa áldozatává vált.

A gyártó hozzátette, hogy a költségvetési év első felében 20 százalékkal növekedett a járműértékesítés az előző évhez képest – ez szinte teljes egészében az USA piacának köszönhető, ahol ugrásszerűen megemelkedett a Forester SUV iránti kereslet.

Kiemelt Partnereink