Gyártók A Subaru is megsínyli a chiphiányt

A Subaru is megsínyli a chiphiányt

autopro.hu/P.B. | 2023.02.09 09:21

A Subaru is megsínyli a chiphiányt

Fotó: Pixabay

Újabb autógyártót érint érzékenyen a chiphiány: a japán Subaru február 8-án közel tíz százalékkal csökkentette éves kibocsátási célját a félvezetőhiány miatt.

Hirdetés

Az autógyártó bejelentése szerint a hiány a legégetőbben az azonnali kiszállításra szánt alkatrészek között jelentkezik. A Subaru arra számít, hogy a kínálathiány legfeljebb júniusig tart majd. A gyártó a mostani módosítással 880 ezer jármű legyártásával számol a jelenlegi, márciusig tartó pénzügyi évben, ami 9,3 százalékos csökkenés a korábbi 970 ezer darabos előrejelzéshez képest.

„A harmadik negyedévben a terveinkhez képest mintegy húszezer autóval gyártottunk kevesebbet” – mondta Katsuyuki Mizuma, a Subaru pénzügyi igazgatója. A március 31-ével záruló negyedik negyedévben a Subaru a korábban tervezettnél 70 ezer járművel kevesebbet gyárt, mondta Mizuma.

A globális eladások várható csökkenése leginkább az amerikai piacon jelentkezik, ahol a vállalat autóinak kétharmadát értékesíti, beleértve a népszerű Forester és Outback modelleket.

A Subaru nem változtatott a 300 milliárd jen (2,29 milliárd dollár) éves üzemi eredmény-előrejelzését, ugyanis az üzletpolitikának és a kedvező árfolyamnak köszönhetően ellensúlyozni tudja a kieső eladásokat – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink