Gyártók A Stellantis is kínai padlólemezt használhat

A Stellantis is kínai padlólemezt használhat

autopro.hu/V.M. | 2023.08.24 09:22

A Stellantis is kínai padlólemezt használhat

Fotó: Stellantis

Sajtóértesülések szerint a világ egyik legnagyobbjának számító Stellantis autóipari konszern összefogna a kínai Zhejiang Leapmotor Technology vállalattal. Ezzel az autógyártó a rivális Volkswagen nyomdokaiba léphet.

Hirdetés

A Bloomberg bennfentesekre hivatkozó beszámolója szerint a Stellantis és a kínai fél közti együttműködésről folynak az egyeztetések, vagyis még nem született végső döntés az ügyben.

A Leapmotor nemrég mutatta be saját elektromos padlólemezét, amit eleve azzal a szándékkal tervezett, hogy lehetővé tegye használatát más autógyártóknak. A kínai sajtóban megjelent korábbi beszámolók szerint a Volkswagen e platform használata érdekében tárgyalásokat folytat a céggel.

Valószínűnek tűnik, hogy a Stellantis is az új padlólemez alkalmazását tervezi, ezzel kapcsolatban azonban sem a konszern, sem a Leapmotor nem nyilatkozott a Reuters megkeresésére.

Akárhogy is végződjenek a tárgyalások, a Leapmotor esete nem egyedi. A Volkswagen júliusban jelentette be, hogy a kínai Xpeng villanyautó-gyártó padlólemezét fogja használni egyes kínai modelljeihez, ezt megelőzően pedig az Audi a SAIC autógyártóval állapodott meg elektromos járművek közös fejlesztéséről.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink