Gyártók A Rolls Royce is leállítja a termelést

A Rolls Royce is leállítja a termelést

autopro.hu/H.J. | 2020.03.20 06:23

A Rolls Royce is leállítja a termelést

Fotó: Rolls-Royce Press

Jövő hétfőn a Rolls Royce angliai központjában is leáll a termelés a koronavírus miatt. A vállalat bízik abban, hogy néhány héten belül újraindulhat a gyártósor.

Hirdetés

A Rolls-Royce-t is elérte a koronavírus. A vállalat bejelentette, hogy március 23-tól kezdve két hétre leállítja a termelést az angliai Goodwoodban található üzemében. A kéthetes kényszerleállást a már korábban is tervezett, szintén két hétig tartó húsvéti karbantartás követi.

A goodwoodi üzem mindennapi feladatait az adminisztratív részlegen dolgozó kollégák látják el, akikre nem vonatkozik a leállás. Ők vagy a gyár irodáiból, vagy otthonról dolgozhatnak.

Nem volt könnyű meghozni a döntést

A vállalat az Egyesült Királyság kormánya által a vírus elleni küzdelem további intézkedéseinek bevezetését követően hozta meg a leállásról szóló döntést.

Torsten Müller-Ötvös, a Rolls-Royce Motor Cars vezérigazgatója a rendkívüli rendelkezések kapcsán elmondta, hogy nem volt könnyű meghozni a döntést, de a vállalat munkatársainak egészsége és védelme mindenek előtti. A szakember hozzátette, hogy tisztában vannak a helyzet kockázataival, de bíznak benne, hogy partnereik is megértően kezelik a helyzetet.

Kiemelt Partnereink