Gyártók A plug-in hibridek töltésére ösztönözne a Citroën

A plug-in hibridek töltésére ösztönözne a Citroën

autopro.hu/V.M. | 2022.10.06 15:17

A plug-in hibridek töltésére ösztönözne a Citroën

Fotó: Stellantis Media

A francia márka járművekben megjelenő üzenetekkel venné rá vásárlóit, hogy a rendeltetésnek megfelelően használják plug-in hibrid modelljeit, vagyis töltsék azokat gyakrabban, azáltal nagyobb mértékben támaszkodjanak a járművek akkumulátoraira.

A francia márka, ami a fenntarthatóság felé tett lépésként tekint a mostani fejlesztésre, a Citroën C5 X és Citroën C5 Aircross modellek plug-in hibrid változatainak központi kijelzőin fog üzeneteket megjeleníteni, amennyiben az autót nem töltötték már öt napja vagy tíz út megtétele után. Ezeknek az üzeneteknek a célja az lesz, hogy „az embereket cselekvésre ösztönözze.”

A Citroën szóvivője az Autocar brit magazin megkeresésére elmondta, hogy azok, akik a hálózatról tölthető hibrideket nem rendeltetésszerűen használják, gyakorlatilag egy belső égésű motoros autót vezetnek, amiben az akku plusz súlya csak növeli a fogyasztást és a kibocsátást.

A töltésre ösztönző üzenetek azonban még nem minden, ugyanis a gyártó 2022-ben egy pontozási programot is elindít. Ebben a rendszeres töltésért pontok lesznek gyűjthetőek, amiket aztán a töltési díjak fedezésére vagy például vonatjegyek vételére lehet majd felhasználni. A pontok a Citroën közlése szerint publikus helyen és otthon végzett töltéssel is gyűjthetőek lesznek.

Megvolt a minta

Azt még nem tudni, hogy a pontok gyűjtése pontosan hogyan is fog történni, vagy hogy mennyit fognak érni, mindenesetre a jutalomrendszer hasonlónak tűnik a BMW által tavaly indítotthoz.

A bajor OEM az általa kijelölt eDrive Zónákban való tisztán elektromos módban történő vezetést jutalmazza. Az elektromosan megtett kilométerek után pontok járnak, bizonyos pontszám elérésekor pedig töltésdíj-jóváírást nyernek a járműtulajok. Ezenkívül a BMW a tizenöt percnél hosszabb töltésért is pontot ad, illetve az egy hónapban húsz alkalomnál gyakoribb töltést is díjazza.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink