Gyártók A Peugeot 308 az év női városi autója

A Peugeot 308 az év női városi autója

autopro.hu | 2022.02.20 16:23

A Peugeot 308 az év női városi autója

Fotó: Media Peugeot International

Kiválóság és szenvedély: ezek voltak a Nemzetközi Év Női Autója választáson a legfontosabb szempontok a zsűri számára, amely az új Peugeot 308-at a városi autó kategóriában Év Autójává választotta.

Az új Peugeot modell az 56 tagú, kizárólag hölgyekből álló nemzetközi zsűri tagjai szerint „kiváló autó a biztonság, a vezethetőség, a technológia, a dizájn és a környezeti hatékonyság szempontjából egyaránt, mindezt kiváló ár-érték aránnyal párosítva.” A zsűri öt kontinens negyven országát képviseli a WWCOTY választáson. A tizenkettedik éve működő díj ítészei nem kevesebb, mint 65 olyan új modellt vizsgáltak, amelyek 2021. január 1. és december 31. között kerültek a piacra.

Linda Jackson a Peugeot nemzetközi márkaigazgatója így kommentálta a döntést: „az, hogy az új Peugeot 308-at a legkiválóbb autók közé választotta a kizárólag hölgyekből álló, a világ legkülönbözőbb részeiről érkező zsűri, azt jelenti számunkra, hogy a Peugeot jó és működőképes stratégiát választott.”

Hat kategóriában választottak győztest

Miután a zsűri kiválasztotta a hat különböző kategória győzteseit (városi autó, családi SUV, családi autó, nagy SUV, sportautó, 4x4 kategória), a hat autó közül március elején választja meg az Év Női Autója díj abszolút győztesét. Az eredményt március 8-án, a Nemzetközi Nőnapon publikálják.

A Peugeot 308 kétféle karosszériával elérhető: kompakt ötajtós lejtőshátúként (berline) és tágas kombiként (SW) egyaránt. Hatékony, alacsony kibocsátású belső égésű benzines (110 és 130 lóerős teljesítménnyel) és dízelmotorral (130 lóerő), valamint plug-in hibrid (180 és 225 lóerő) hajtással egyaránt választható. 2023-tól tisztán elektromos verziót is kap a modell.

Nem az első siker a Peugeot-tól

A Peugeot tavaly dupla győzelmet könyvelhetett el az Év Női Autója díjátadón, ugyanis a városi kategóriában a 208, a városi SUV-k között pedig a 2008 diadalmaskodott.

Az új 308 a harmadik Peugeot modell, amely kategóriagyőzelmet arat két éven belül a tizenkét évvel ezelőtt alapított versenyen.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink