Gyártók A Nissan robotaxi-szolgáltatást vezetne be Japánban

A Nissan robotaxi-szolgáltatást vezetne be Japánban

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.01 08:17

A Nissan robotaxi-szolgáltatást vezetne be Japánban

Fotó: Nissan Press

A Nissan a 2027-es pénzügyi évre kereskedelmi forgalomba hozza az autonóm vezetésű mobilitási szolgáltatásokat Japánban.

A Nissan bejelentette a saját fejlesztésű, autonóm hajtású mobilitási szolgáltatásainak Japánban történő kereskedelmi forgalomba hozatalára vonatkozó ütemtervét. Ez egy jelentős lépés a vállalat hosszú távú víziója, a Nissan Ambition 2030 felé, amely a mobilitás megerősítésére irányul azáltal, hogy megoldja a közlekedési szolgáltatásokkal kapcsolatos problémákat, amelyekkel a helyi közösségek szembesülnek Japánban. A helyi közösségek számos mobilitási kihívással néznek szembe, például a sofőrhiánnyal, ami a népesség elöregedésének következménye. Ezzel a szolgáltatással a Nissan új szolgáltatások széles skáláját kínálja, amelyek lehetővé teszik a szabad mozgást.

A Nissan 2017 óta teszteli a mobilitási szolgáltatások üzleti modelljeit Japánban és külföldön. Ezen környékek közé tartozik a Yokohama-i Minato Mirai terület és a Fukusima prefektúra Namie városa, ahol 2021 óta működik a Namie Smart Mobility nevű emberes mobilitási szolgáltatás. Japánon kívül , a Nissan az Egyesült Királyság kormányának támogatásával tesztelte az autonóm meghajtású mobilitást Londonban és más területeken.

Ezzel a tudással felvértezve a Nissan azt tervezi, hogy a 2027-es pénzügyi évtől kezdődően megkezdi az autonóm meghajtású mobilitási szolgáltatások nyújtását harmadik felekkel, például helyi hatóságokkal és közlekedési szolgáltatókkal együttműködve. A tesztek során fokozatosan emelik az autonóm vezetés szintjét a vásárlók elfogadottságának felmérése alapján, a vezető nélküli szolgáltatások biztosítása érdekében – írja a vállalat közleményében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink