Gyártók A Nio teszteli a humanoid robotok használatát

A Nio teszteli a humanoid robotok használatát

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.27 09:22

A Nio teszteli a humanoid robotok használatát

Fotó: UBTech Robotics / részlet a videóból

A Nio humanoid robotokat tesztel az egyik gyártósorán, ami várhatóan fokozza az automatizálás már most is magas szintjét.

A hongkongi tőzsdén jegyzett humanoid robotokat gyártó UBTech Robotics tett közzé egy videót, amelyen Walker S robotja dolgozik a Nio egyik gyárának összeszerelősorán. Ez az első alkalom, hogy Walker S valós gyakorlaton vett részt egy új energiahordozó jármű üzemében. „Az egyszerű feladatok mögött technológia és erő áll" – írta a vállalat.

A képzés során a Walker S valós idejű képfelvételi és képátviteli képességeit felhasználva részt vett az ajtózárak, a biztonsági övek és a fényszórófedelek minőségi ellenőrzésében, és a videó szerint képes volt a jármű logóinak rögzítésére. Az UBTech nem osztott meg több információt a Walker S Nio üzemében végzett munkájáról. A Nio pedig nem közölt információkat a tesztről.

Mit lehet tudni a Walker S-ről?

A humanoid robotoknak be kell jönniük az ipari intelligens gyártási térbe – mondta Tan Min, az UBTech márkaigazgatója a vállalat által február 20-án a Weibón megosztott másik videó szerint. Az egyik legfontosabb dolog az, hogy a robotok valódi gyári környezetbe kerüljenek, hogy megoldásokat találjanak – mondta.

Walker 145 centiméter magas és 77 kilogramm súlyú – derül ki az UBTech honlapján található leírásból. A humanoid robot Intel i7 7500U és i5 6200U processzorokat használ, operációs rendszere pedig Ubuntu + Linux RT Preempt + ROS + Android. Walker energiaforrásként lítium-vas-foszfát akkumulátorokat használ, amelyek teljes feltöltése 2 órát vesz igénybe, és az akkumulátor üzemideje is 2 óra.

A Nio gyára nagyobb hangsúlyt fektetne a humanoid robotok használatára, és fontolóra veszi az önálló gondolkodásra képes robotok alkalmazását is – mondta Ji Huaqiang, a vállalat gyártási alelnöke, akit az AutoTech News idéz.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink