Gyártók A luxusautókat nem zavarja a válság

A luxusautókat nem zavarja a válság

autopro.hu/P.B. | 2022.08.01 06:21

A luxusautókat nem zavarja a válság

Fotó: Bentley Newsroom

Több mint kétszeresére növelte profitját a Bentley az idei év első felében a tavalyi év azonos időszakához képest. Az eladások az Európai Unióban és Nagy-Britanniában is jelentősen nőttek a válság ellenére is.

A Bentley luxusautó-gyártó profitja 2022 első felében a 2021-es eredményhez képest több mint a kétszeresére emelkedett – a cég 398 millió eurós üzemi nyereséget ért el ebben az időszakban, a tavalyi 178 millió euró után. Sőt, 2021-ben a Bentley teljes évi nyeresége nem érte el az idei első féléves adatokat, akkor ugyanis 389 millió euró volt a profit az év végén.

„A folyamatos globális gazdasági instabilitás ellenére ígéretes, hogy a Bentley pénzügyi stabilitásról tesz tanúbizonyságot, miközben zajlik a cég újrapozicionálása” - mondta Adrian Hallmark vezérigazgató.

Darabszámban is növekedést ért el a Bentley

A globális eladások csaknem közel három százalékkal 7398 autóra nőttek, míg az egy autóra jutó árbevétel csaknem 15 százalékkal ugrott meg.

A vállalat szerint az eladások 33 százalékkal nőttek Európában és 44 százalékkal az Egyesült Királyságban. A Bentley nem közölt számokat legerősebb piacáról, az Egyesült Államokról, de azt mondta, hogy negatívan csak Kínában szerepeltek a koronavírus-járvány miatti szigorú intézkedések miatt – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink