Gyártók A különválás után is jelentős részesedése lesz teherautógyártójában a Daimlernek

A különválás után is jelentős részesedése lesz teherautógyártójában a Daimlernek

autopro.hu/V.M. | 2021.08.02 09:21

A különválás után is jelentős részesedése lesz teherautógyártójában a Daimlernek

Fotó: Daimler Global Media Site

A Daimler 35 százalékos részesedést fog fenntartani haszongépjárműveket gyártó üzletágában, amit a korábbi bejelentése szerint az idei év végéig szervez külön vállalatba.

Hirdetés

A buszok és teherautók gyártásáért felelős üzletág Daimler Truck Holding AG név alatti külön vállalatba szervezéséről október 1-jén fognak szavazni a Daimler részvényesei, akik minden második Daimler-részvényük után egyet fognak kapni az új vállalat papírjaiból.

A Daimler Truck többek között a Mercedes-Benz, a Freightliner és a Fuso teherautómárkákat, valamint a Mercedes-Benz és a Setra buszmárkákat fogja egy tető alá hozni. Világszerte több mint 35 nagyobb lokáción mintegy 100 ezer embert fog foglalkoztatni.

A Daimler is új nevet kap

A nagy jelentőségű átszervezés eredményeként a Daimlert Mercedes-Benz Group AG-nak nevezik át, kiemelvén, hogy az végzi a Mercedes-Benz márkájú személyautók és furgonok gyártását.

A Reuters cikke szerint Ola Källenius, a Daimler igazgatótanácsának elnöke a tervek ismertetése kapcsán úgy fogalmazott: „A Daimler átszervezésével megkettőzünk egy sikertörténetet.”

A Daimler – a megfelelő befektetési értékelés elérését támogatandó – 5 milliárd euró nettó likviditást fog nyújtani az új vállalatnak az év végéig, mikor annak részvényeit bevezetik a tőzsdei kereskedésbe.

Kiemelt Partnereink