Gyártók A Kia nem remél sokat a plug-in hibridektől

A Kia nem remél sokat a plug-in hibridektől

autopro.hu/P.B. | 2023.06.14 06:19

A Kia nem remél sokat a plug-in hibridektől

Fotó: Pörge Béla

Az elektromobilitás terén érdemes a Kia vezetőire figyelni, hiszen a dél-koreai OEM két rendkívül sikeres és versenyképes elektromos modellt is kínál az EV6 és a Nio személyében. Természetesen plug-in hibridek is vannak a gyártó palettáján, mégsem tartják a szegmenst túl sikeresnek.

Hirdetés

A Kia ausztrál egységének egyik vezetője nemrégiben elismerte, hogy a plug-in hibrid autók nem tökéletesek – pontosabban úgy fogalmazott a Kia Australia marketing vezérigazgatója, Dean Norbiato a CarExpertnek a közelmúltban adott interjújában, hogy a plug-in hibrideket nehéz eladni, mivel a vásárlóközönség egyszerűen nem érti a természetüket. Emellett zsákutcának is nevezte a technológiát.

„Nem hiszem, hogy a fogyasztó érti a plug-in hibrideket, és OEM-szempontból senkinek sincs meg az a kritikus tömege, hogy erről oktasson” – idézi a szakembert a Motor1.com.

Ausztráliában egyébként a Kia egyetlen plug-in hibridet kínál, a Sorento plug-in hibrid verzióját. Európában és az Egyesült Államokban ennél szélesebb a típuspaletta, többek között az autopro.hu által tesztelt Ceed plug-in hibrid is megtalálható a kínálatban.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink