Gyártók A jövő villamosait, metróit és vonatait viszi a Siemens a közlekedési kiállításra

A jövő villamosait, metróit és vonatait viszi a Siemens a közlekedési kiállításra

autopro.hu | 2014.09.04 13:16

A jövő villamosait, metróit és vonatait viszi a Siemens a közlekedési kiállításra

Szeptember 23. és 26. között Berlinben rendezik a közlekedéstechnológia egyik legjelentősebb világrendezvényét, az Innotrans 2014 szakkiállítást. A Siemens 1996 óta állandó szereplője a kiállításnak, melyen a világ több mint 50 országából mintegy 2700 kiállító mutatja be a földfelszíni és földalatti kötöttpályás közlekedéshez, valamint a kiszolgáló rendszerekhez köthető fejlesztéseit. A vállalat idén bemutatott újításai közül több Európában, köztük Budapesten is debütál hamarosan.

Hirdetés

A Siemens az idei kiállításon a hatékonyság és integrált mobilitás jegyében egy közel 1000 négyzetméteres standon mutatja be a közlekedéstechnika jövőjét meghatározó megoldásait, míg a kültéri kiállítórészen az alábbi járműveket, illetve azok modelljeit ismerhetik meg az érdeklődők:

  • a müncheni Avenio villamos 37 méter hosszúságú változatát. A szerelvényeket a vállatlat 2013-tól szállítja a német városnak.
  • az Inspiro metróplatformra épülő müncheni C2-es típusú metrószerelvény, valamint a Kuala Lumpur-i metró 1:1-es méretarányú bemutató makettjét.
  • az angol Thameslink hálózatra gyártott Desiro City Thameslink új, környezetkímélő és energiahatékony motorvonatot, amelyből az üzemeltető mintegy 1140 kocsiból álló 115 egységnyi járművet rendelt. A szerelvényeket várhatóan 2016-tól fogják szállítani.
  • A Viaggio Comfort Railjet ČD típusú, a nemzetközi prémium utasforgalom kiszolgálására alkalmas vonatszerelvényt. A cseh vasúttársaságnak készülő vonatok érdekessége, hogy a hazánkban is jól ismert – Prága-Bécs-Graz tengelyen közlekedő – osztrák Railjet típusú szerelvények mintájára készültek.
  • A Vectron mozdony ETCS vonatbefolyásoló berendezéssel felszerelt villamos változatát, valamint a Vectron univerzális mozdonycsalád dízel példányát.

A közlekedéstechnológiai kiállításon – az említett járműinnovációkon kívül – a Siemens a kiszolgáló rendszerekhez köthető további fejlesztéseit is bemutatja. A kilátogatók találkozhatnak például a vasúti közlekedést hatékonyabbá tévő Sinet és Sigrid technológiákkal, amelynek fejlesztői a tavalyi évben a Siemens Inventors of the Year versenyén is díjat nyertek. A német vállalat minden évben ezzel a díjjal ismeri el a legjelentősebb fejlesztést bemutató munkatársait. A Sinet új elven működteti a biztosító berendezések elemei közötti kommunikációt, többszörös redundanciát és ezáltal megnövekedett rendelkezésre állást biztosítva. A rendszer próbaüzeme napjainkban több vasútvonalon zajlik Németországban és Svájcban egyaránt.

Kiemelt Partnereink