Gyártók A járvány miatt késik a Rivian a kiszállításokkal

A járvány miatt késik a Rivian a kiszállításokkal

autopro.hu/P.B. | 2021.07.19 17:23

A járvány miatt késik a Rivian a kiszállításokkal

Fotó: twitter.com/rivian

A Rivian levélben tájékoztatta vásárlóit, hogy a nyárra várt kiszállítások nem fognak megvalósulni, és leghamarabb szeptemberben kaphatják meg az új tulajdonosok a Rivian R1T pickupot és az R1S SUV-t.

Hirdetés

Az Amazon és a Ford által támogatott, elektromos járműveket gyártó amerikai startup, a Rivian több hónapot késik az R1S és R1T modellek kiszállításával. A gyártó májusban még júniusi kiszállításokkal számolt, ez előbb júliusra, most pedig már szeptemberre tolódott.

Az ok nem túl meglepő módon a koronavírus-járvány. A levélben a Rivian úgy fogalmaz, hogy nagyobb hatást gyakorolt az autók gyártására a járvány, mint azt bárki gondolta volna. Konkrétabb okként az alkatrész-ellátást nevezik meg, mint a cég legnagyobb gyengepontja.

Ezen előre nem látható kihívásokon túl három új jármű piacra dobása és egy több járművet gyártó üzem felállítása összehangolt és összekapcsolt tevékenységek sokaságán múlik, ahol az apró kérdések is komoly kihívásokká válhatnak" - írta a levélben R.J. Scaringe, a Rivian vezérigazgatója.

A Rivian Illinois államban található gyárának két gyártósora van: az egyik az Amazon számára gyárt elektromos furgonokat, a másik a többi vevő számára állítja elő a járműveket – írja a IndustryWeek.

Kiemelt Partnereink