Gyártók A GM a világ legetikusabb autógyártója

A GM a világ legetikusabb autógyártója

autopro.hu/V.M. | 2021.03.08 17:23

A GM a világ legetikusabb autógyártója

Fotó: GM Corporate Newsroom

A világ vállalatait etikai szempontok szerint értékelő amerikai Ethisphere idén az egyedüli autóipari OEM-ként választotta be a General Motors-t a legetikusabban működő vállalatok közé. Az amerikai cég már az egymást követő második évben került fel a listára.

Hirdetés

A GM 2020-ban több millió arcmaszkot és harmincezer lélegeztetőgépet gyártott a koronavírus-járvány elleni védekezés nevében. A vállalat sajtóközleménye továbbá kiemeli, hogy nyíltan elítélték a rasszizmust és tízmillió dollárral segítették a színes bőrűeket támogató szervezeteket.

A GM 2025-ig 27 milliárd dollárt fektet elektromos és autonóm járművek fejlesztésébe, 2040-re pedig el kívánja érni a karbonsemlegességet termékei és működése tekintetében egyaránt.

Az Ethisphere idén 22 ország 135 vállalatát díjazta etikusságuk elismerése jegyéül. A 47 iparágból kikerülő cégek között a GM-en kívül három másik autóipari, az Aptiv, a Cummins, illetve a Cooper Standard szerepelnek.

A vállalatok értékelésének szempontjai között környezetvédelmiek, vállalatirányítási és társadalmi felelősségvállalással kapcsolatosak egyaránt szerepelnek. A szempontok körét idén a világjárványhoz kapcsolódó tevékenységekkel is kiegészítették.

Kiemelt Partnereink