Gyártók A COVID miatt szünetel a termelés a BMW kínai gyárában

A COVID miatt szünetel a termelés a BMW kínai gyárában

autopro.hu/P.B. | 2022.03.24 06:21

A COVID miatt szünetel a termelés a BMW kínai gyárában

Fotó: BMW Group PressClub

A BMW Csoport közleménye szerint a koronavírus-járvány következtében hozott intézkedések miatt március 24-étől ideiglenesen felfüggesztik a termelést az északkelet-kínai Shenyang városában található összes gyárában.

Hirdetés

Kínában és más kelet-ázsiai országokban ismét komoly problémát okoz a koronavírus-járvány. A vírus terjedése ellen hozott intézkedések miatt a BMW Csoport Shenyangban található létesítményei leállnak. A német autógyártó közleménye szerint még nem határozták meg a gyártás újraindításának időpontját.

A BMW és kínai vegyesvállalati partnere, a Brilliance China Automotive Shenyangban két járműgyárat, egy kutatási és fejlesztési központot, valamint egy erőátviteli üzemet tart fent, így az intézkedés több létesítményt is érint.

A BMW 2003 óta épít autókat Shenyang nagyvárosában a Brilliance-szel közösen. Tavaly a BBA több mint 700 ezer BMW-t gyártott Kínában, a cégnek pedig mintegy 23 ezer dolgozója van.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink