Gyártók A Citroënt is kibocsátásmanipulációval vádolják

A Citroënt is kibocsátásmanipulációval vádolják

autopro.hu/V.M. | 2021.06.11 15:22

A Citroënt is kibocsátásmanipulációval vádolják

Fotó: Media Citroen International

A Stellantis közölte, hogy Citroën tagvállalatát dízelhajtású járműveinek megengedettnél nagyobb károsanyag-kibocsátása kapcsán fogyasztók megtévesztésével vádolta meg a francia ügyészség.

Hirdetés

A Fiat Chrysler és a PSA Csoport egyesülésével idén megalakult Stellantis nemsokkal korában jelezte, hogy a korábban a PSA alá tartozott Peugeot autógyártója ellen hasonló vádat emeltek Franciaországban, ismét csak a dízelbotránnyal kapcsolatban.

A Citroënnek 8 millió eurót kellett letétbe helyeznie, másik 25 millió eurót pedig el kellett különítenie a potenciális kártérítések fedezetére. A gyártó jelenleg védelmének kidolgozásán dolgozik a Stellantis közlése szerint – olvasható a Reuters oldalán.

A Volkswagen Franciaország, a német OEM francia leányvállalata, illetve ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, nemrég a Renault ellen csakugyan vádat emeltek a francia hatóságok a dízelautók manipulált kibocsátási értékei miatt.

A Volkswagen 2015-re visszanyúló dízelbotrányának kirobbanása óta számos más európai autógyártó is emissziós csalások keresésére irányuló vizsgálatok tárgyává vált.

Kiemelt Partnereink