Gyártók A chiphiány miatt vágja meg fő üzeme termelését a VW

A chiphiány miatt vágja meg fő üzeme termelését a VW

autopro.hu/V.M. | 2023.01.05 12:17

A chiphiány miatt vágja meg fő üzeme termelését a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

A chiphiány miatt a Volkswagen januárban csökkenti a termelést a fő, Wolfsburgban található üzemében, azonban a kiesés nem ígérkezik jelentősnek, és idén a félvezetőhelyzet javulására számít a vállalat.

Az Automotive Logistics szakportálnak nyilatkozva a VW szóvivője elmondta, hogy január 9-27. között a Golf gyártását egyel kevesebb műszakban fogják végezni kettő gyártósoron. Más modellek összeszerelése zavartalanul fog folyni, vagyis a tízből csak egy műszakot fognak átmenetileg törölni az alkatrészhiány miatt.

A Golf gyártósorain kívül a wolfsburgi egység néhány más területét, köztük a fényezőüzemet is érinti az ellátási zavar, azonban a VW szerint ez a hatás „nagyon minimális.”

A mostani termelésmegvágás oka, hogy a beszállítók nem tudják időben szállítani a Golf egyes komponenseit. Köztük vannak légzsákok és tolatókamerák, melyek működése mind chipekhez kötött.

Mindazonáltal a fény már látszik az alagút végén. A VW szóvivője megosztotta, hogy a vállalat idén a félvezető-ellátás „szignifikáns javulására” számít.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink