Gyártók A BYD tovább csökkenti a Seagull árát

A BYD tovább csökkenti a Seagull árát

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.08 06:21

A BYD tovább csökkenti a Seagull árát

Fotó: BYD

A BYD tovább szítja az elektromos autók árháborúját Kínában. A BYD kis elektromos Seagullja az új modellévet egy új „Glory Edition" kiadással kezdi meg, mindössze 8900 eurótól.

Hirdetés

A Seagull alapára 510 euróval csökkent a tavalyi változathoz képest. A kis e-autó 10.049 eurótól kezdődő áron indult előértékesítésre, de a BYD azóta csökkentette az árakat. Bár a Seagull külsőre hasonlít a Dolphin kompakt modellhez, 3,78 méterével csaknem 35 centiméterrel rövidebb. A modell szintén a BYD e-platform 3.0-ra épül, vagyis a Blade LFP cellakémiájú akkumulátorokat használja. Míg az 55 kilowattos villanymotornak csak egy változata létezik, addig a BYD kétféle akkumulátoros változatot kínál majd: 30 kilowattórás akkumulátorral 305 kilométeres CLTC hatótávot, 38,9 kilowattórás akkumulátorral pedig akár 405 kilométert is megtehetünk két töltés között.

A „Glory Edition" mellett a Seagull két másik változata is elérhető Kínában, az árak 9660 és 10.940 euró között kezdődnek. A Seagull már tavaly is a BYD egyik legkelendőbb modellje volt. A CN EV Post szerint a gyártó 280.217 Seagullt tudott eladni, ami azt jelenti, hogy a kisautó az összes eladás kilenc százalékát tette ki.

A korábban csak Kínában kapható Seagull mostantól exportra is kerül: A BYD Brazíliában és Mexikóban Dolphin Mini néven kínálja a kis e-autót. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Seagull, a valamivel nagyobb platformú testvéréhez, a Dolphinhoz hasonlóan, Európába is eljut-e – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink