Gyártók A BMW fenntarthatóbbá kívánja tenni ellátási láncát

A BMW fenntarthatóbbá kívánja tenni ellátási láncát

autopro.hu/V.M. | 2019.12.27 16:14

A BMW fenntarthatóbbá kívánja tenni ellátási láncát

Ezt segítendő a Madridban megrendezett ENSZ nemzetközi klíma-csúcstalálkozó kezdete előtt az első autógyártóként csatlakozott a Getting to Zero Coalition egyezményhez. A kezdeményezés célja károsanyagkibocsátás-mentes teherhajók forgalomba helyezése 2030-tól.

Hirdetés

A Getting to Zero Coalition egy a Global Maritime Forum, az Friends of Ocean Action, valamint a Világgazdasági Fórum közti együttműködés, aminek mostantól a BMW Csoport is a tagja.

Új eszköz a szén-dioxid kibocsátás elleni küzdelemben

„A tengeri fuvarozás kulcsfontosságú a BMW Csoport nemzetközi gyárhálózatának ellátásában, illetve a járművek globális elosztásában”, nyilatkozta Jürgen Maidl, a Termelési Hálózat és Ellátási Lánc Menedzsment részleg rangidős alelnöke. Hozzátette, hogy a vállalat egyedülálló lehetőséget lát a koalícióban a tengeri fuvarozásból származó szén-dioxid kibocsátás csökkentésére.

A globális üvegházhatású gázkibocsátás jelenleg mintegy 3 százaléka köthető a tengeri fuvarozáshoz, ez az érték azonban gyorsan növekszik. A müncheni székhelyű vállalatcsoport szállítmányozásból eredő szén-dioxid kibocsátásának pedig felét teszi ki a részegységek és az autók hajóval történő mozgatása. A német vállalat célja az érték nullára szorítása karbonsemleges üzemanyagok és új meghajtásrendszerek alkalmazásával, valamint az energiahatékonyság javításával.

A BMW számára fontos a fenntarthatóság

A vállalat megerősítette az ENSZ fenntartható fejlődési keretrendszere, azaz az Agenda 2030 melletti elkötelezettségét. Fenntarthatósági törekvéseit ezen, és a Getting to Zero Coalition-höz való csatlakozáson túl az energia- és nyersanyagtakarékos gyártási eljárások alkalmazása, illetve az elektromobilitásba való befektetés is jól szemléltetik.

A BMW Csoport 2006 óta több mint 50 százalékkal redukálta az egy gépkocsi legyártásával járó energiafogyasztást, illetve károsanyag-kibocsátást. Ezen felül 2020-tól minden gyára, ide értve a BBA vegyesvállalat három kínai üzemét is, kizárólag megújuló energiaforrásokból származó energiát használ majd. Mi több, 2017 óta minden európai üzeme zöld energiaforrásokra támaszkodik. Az elektromobilitás egyik úttörőjeként jelenleg a BMW modellpalettájában található a legtöbb, összesen tizenkettő elektromos autó, i3-as típusa pedig 2013 óta őrzi szegmense vezető helyét. A vállalatcsoport előrejelzése szerint 2021-re egymillió elektromos járműve fogja az utakat róni.

Aktív részvétel a világfórumon

A BMW tevékenysége, illetve az ENSZ nemzetközi klíma-csúcstalálkozó kapcsolata hosszú múltra tekint vissza, ugyanis az autógyártó 2008 óta rendszeres résztvevője a nagy jelentőségű eseménynek. A találkozó egyik legfontosabb konferenciáján minden évben összegyűlnek a politika, az ipar, a tudomány és a társadalmi szféra vezetői, hogy megvitassák a fenntartható fejlődés kihívásait. A vállalat beszámolt az elektromobilitás új fejleményeiről, valamint demonstrálta, hogy az okos és digitális megoldások hogyan járulhatnak hozzá a fenntartható közlekedéshez – derül ki a BMW Csoport sajtóinformációjából.

Nyitókép: press.bmwgroup.com

Kiemelt Partnereink