Gyártók A Bentley-től jön az Aston Martin új vezérigazgatója

A Bentley-től jön az Aston Martin új vezérigazgatója

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.22 17:17

A Bentley-től jön az Aston Martin új vezérigazgatója

Fotó: Aston Martin

Az Aston Martin brit luxusautó-gyártó március 22-én, pénteken a Bentley vezetőjét, Adrian Hallmarkot nevezte ki új vezérigazgatónak Amedeo Felisa helyére, a Lawrence Stroll elnök és fő részvényes által vezetett vezetőség legújabb átalakításaként.

Adrian Hallmark lesz az Aston Martin harmadik vezérigazgatója azóta, hogy Stroll 2020-ban több mint 20 százalékos részesedésszerzéssel átvette az autógyártó irányítását.„Lawrence Stroll 2022-ben a korábbi Ferrari-főnök Felisa-t hozta Tobias Moers helyére. „Úgy vélem, most jött el a megfelelő idő, hogy a vállalat új vezetést kapjon" – mondta Felisa egy nyilatkozatban.

Korábban ugyanezen a napon a Bentley közölte, hogy Hallmark, aki 2018 februárja óta volt a vállalat vezérigazgatója, saját kérésére és közös megegyezéssel távozik. Az Aston Martin közölte, hogy a Hallmark legkésőbb október 1-jéig átveszi az irányítást.

Az Aston Martin februárban a fogyasztói kereslet hiánya miatt elhalasztotta első elektromos autójának piacra dobását, miközben a luxus és különleges modellek rekordárai segítettek a brit autógyártónak csökkenteni éves veszteségeit – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink