Gyártók Suzuki a tűzoltók szolgálatában

Suzuki a tűzoltók szolgálatában

autopro.hu/B.K. | 2016.07.20 15:39

Suzuki a tűzoltók szolgálatában

Vadonatúj Suzuki Vitara gépkocsi segíti ezentúl az Esztergomi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság munkáját. Az autót a tűzoltók kiemelt káreseményekhez történő kivonuláshoz, tűzoltás-vezetői járműként fogják használni. A gépkocsi kulcsát ma Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. operatív igazgatója adta át Németi László tűzoltó ezredesnek, a Komárom - Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjének.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Esztergomi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságának járműparkja ma egy összkerék-meghajtású, 1,6-os benzines Suzuki Vitara gépkocsival bővült.

− Az autó kifejezetten alkalmas arra, hogy segítse a balesetekhez vagy műszaki mentéshez riasztott tűzoltók munkáját, hiszen városban és terepen egyaránt megbízhatóan teljesít, fogyasztása gazdaságos, fékrendszerének és a menetstabilizáló elektronikának köszönhetően pedig síkos, jeges vagy akár lejtős úton is rendkívül biztonságosan vezethető − mondta az adomány kapcsán Krisztián Róbert.

Tavaly az esztergomi tűzoltóság 670 alkalommal vonult káreseményhez, ezek közül 5 volt úgynevezett kiemelt káresemény, vagyis például súlyos természeti csapás, baleset, műszaki meghibásodás vagy veszélyes anyag szabadba jutása miatti vészhelyzet.

− A tűzoltás, műszaki mentés vagy tűzmegelőzés szempontjából elsőrendű fontosságú, hogy gyorsan megérkezzünk, felmérjük a kárt vagy veszélyt és megkezdjük a beavatkozást. Különösen a műszaki felderítéshez és a megközelítési útvonalak megállapításához nyújt majd óriási segítséget az új Suzuki terepjárónk, amellyel a hagyományos tűzoltó járműveknél jóval könnyebben és gyorsabban tudunk a helyszínre érni és megkezdeni a munkát − jelentetteki Németi László tűzoltó ezredes.

A vállalatnak megalakulása óta kiemelten fontos célja a társadalmi felelősségvállalás. Folyamatosan törekszik arra, hogy támogassa az esztergomi régióban működő szociális, egészségügyi, oktatási és kulturális szervezeteket, intézményeket. Suzukik a közösségekért programja keretében az elmúlt években a vállalat gépjármű-adományozással segítette az esztergomi Vaszary Kolos Kórház, az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület, valamint a Máltai Szeretetszolgálat munkáját.

Kiemelt Partnereink