Gyártók PSA és Opel: Eddig minden rendben

PSA és Opel: Eddig minden rendben

autopro.hu/B.B. | 2017.07.28 06:30

PSA és Opel: Eddig minden rendben

Az első féléves pénzügyi adatok közzététele után nem sokkal megszólalt a francia autógyártó vezetője is, aki az Opel megvásárlásáról beszélt. Tavares bizakodva tekint a jövőbe, erre pedig jó oka van.

Hirdetés

Sikeres félévet zárt a Peugeot-Citroen, hiszen az Opelt időközben megvásárló konszern hat hónap alatt öt százalékkal 29,2 milliárd euróra tudta növelni forgalmát. A gyártó üzemi eredménye is növekedett, 11,5 százalékos erősödés után kétmilliárd eurót tett ki.

A PSA pénzügyi vezetője szerint minden ágazatban javultak az eredmények – ez a befektetők szemszögéből is jól érezhető, a PSA értékpapírjai ugyanis több mint öt százalékkal érnek többet, mint januárban, írja az Automobilwoche. A gyártó forgalmát az új modellek pörgették, a magasabb profit a nagyobb árréssel értékesíthető SUV-oknak köszönhető.

Úgy látszik, a franciák háza tájáról mostanában csak jó hírek érkeznek, hiszen Carlos Tavares PSA-vezér az Opel megszerzéséről és integrációs folyamatáról is pozitívan nyilatkozott. A Peugeot, Citroen és DS márkákat tömörítő konszern a tervek szerint még idén lezárhatja a teljes adásvételt. Tavares ismét megerősítette, hogy az Opelt nem kívánják átfogó francia irányítás alá helyezni, a németek továbbra is viszonylagos önállósággal kezelhetik majd termékportfóliójukat.

Tavares a német kartellügyre is kitért, mondván, reméli, hogy az Opel neve egyszer sem merül majd fel a nyomozás során. Ha így is lenne, a PSA-vezért ez sem nyugtatná meg teljesen, hiszen szerinte az eset a teljes autóipart a vádlottak padjára helyezheti. Ez már csak azért sem hiányozna, mivel Tavares úgy látja, az utóbbi években az autók, mint piaci termékek megítélése amúgy is válsággal küzd.

A francia konszern vezetője azt is elárulta, a PSA nem kíván előnyt szerezni a német kartellbotrányból, így nem terveznek semmiféle jogi lépés az esetleges múltbéli piaci hátrányok kárpótlásáért.

Kiemelt Partnereink