Gyártók Nem hiába vizsgálták a PSA autóinak fogyasztását

Nem hiába vizsgálták a PSA autóinak fogyasztását

autopro.hu/B.B. | 2016.07.12 06:23

Nem hiába vizsgálták a PSA autóinak fogyasztását

Két francia környezetvédelmi szervezet tesztelte valós körülmények között a Peugeot, a Citroen és a DS termékeit. Biztosan nem mondunk újdonságot: a mért adatok elég messze vannak a katalógusban szereplőktől.

Az autógyártó és a környezetvédelmi civil szervezetek (Transport & Environment és France Nature Environnement) együtt vizsgálták a konszern legnépszerűbb autóinak fogyasztását. A vizsgálatok hitelességét a Bureau Veritas független nemzetközi szervezet garantálta. A teszteket a 2015-ben az autóiparban elinduló bizalmatlansági hullám indokolta.

A méréseket közutakon végezték: mindegyik modellel ugyanazon a 25 kilométeres városi, 39 kilométeres vidéki, és 31 kilométeres autópályás szakaszt magába foglaló útvonalat teljesítették. A valós körülményeket utasok és csomagok szállításával és a légkondicionáló használatával igyekeztek még jobban szimulálni.

A PSA a jövőben is igyekszik majd minél hitelesebb képet adni autói valós fogyasztásáról: egyrészt a jövőben is terveznek hasonló teszteket, másrészt 2016 végétől a márkák honlapján elérhetővé válik egy kalkulátor, ahol a fogyasztók különböző paraméterek megadásával kaphatnak képet arról, hogy vezetési szokásaik szerint milyen üzemanyag-költségekkel kell számolniuk.

A katalógusbeli és a mért adatok között a legkisebb eltérés száz kilométerre vetítve 1,2 liter (Peugeot 208 1.6 BlueHDi), a legnagyobb 2,7 liter (Peugeot 3008 1.2I PureTech) volt. A teljes lista ezen linken megtekinthető.

Kiemelt Partnereink