Gyártók Milliós visszahívást indít a Daimler

Milliós visszahívást indít a Daimler

autopro.hu/B.B. | 2017.10.17 14:00

Milliós visszahívást indít a Daimler

Minden ok nélkül kinyílhat egyes Mercedes modellekben a vezetőoldali légzsák, az érintett típusokat a német márka ezért a szervizekbe tereli. A kábelhiba miatt probléma nincs összefüggésben a Takata-botránnyal.

Hirdetés

A kormányoszlop hibás kábelezése miatt minden ok nélkül működésbe léphet a vezetőoldali légzsák nagyjából egymillió Mercedes-modellben, ezért a gyártó több kontinensre kiterjedő visszahívást indít, írja az Automobilwoche. A javítás lebonyolítását a következő hetekben kezdik meg, a szervizekben a kormányoszlop földelésének kijavítását fogják elvégezni.

A hiba miatt már több tucat esetet jelentettek. Mivel a Daimler mostani visszahívása független a Takata életveszélyes légzsákjainak ügyétől, a váratlanul aktiválódó légzsákok szerencsére csak kisebb sérüléseket okoztak.

A kényszerjavítás a 2012-2018-as A, B, C és D-osztályok egyes tagjait, valamint CLA, GLA és GLC típusokat érint. A legtöbb, csaknem félmillió visszahívásra váró kocsi az USA útjain fut, Nagy-Britanniában 400 ezer, Kanadában 76 ezer, Németországban pedig pár ezer autótulajdonos számíthat szervizbe hívó értesítésre.

Kiemelt Partnereink