Gyártók Magyar busz: Győrben csarnokot bővít a Kravtex, Mosonmagyaróváron öntödét újít

Magyar busz: Győrben csarnokot bővít a Kravtex, Mosonmagyaróváron öntödét újít

autopro.hu/P.M. | 2018.04.12 10:40

Magyar busz: Győrben csarnokot bővít a Kravtex, Mosonmagyaróváron öntödét újít

A Credo buszok 70-85 százalékos magyar hozzáadott értéke a legmagasabb a hazai gyártmányok között. Magyar terméknek számítanak a futóművek, sebességváltók, valamint a komplett vázszerkezet és a beépülő fém alkatrészek túlnyomó része, amelyek szintén a Kravtex-Kühnében készülnek.

A buszok könnyűszerkezetűek, ami számottevő üzemanyag-megtakarítást jelent az üzemeltetők számára. A Credók megbízhatóságára jellemző, hogy a legelső, 1999-ben gyártott buszok már több mint másfél millió kilométert futottak, műszaki okból pedig még egyetlen járművet sem kellett selejtezni.

Már elkezdődtek a munkálatok a Kravtex-Kühne győri telephelyén (Fotó: Credo Facebook)

Már feltörtük a régi betont, hogy megkezdődhessen a győri Credobus összeszerelő üzem bővítése. A következő időszakban 2 milliárd forint saját forrást fogunk kapacitásnövelő fejlesztésekre fordítani. 1000 négyzetméterrel bővítünk Győrben, további mintegy 4000 négyzetmétert építünk hozzá az új mosonmagyaróvári csarnokhoz, és stratégiai léptékű technológiai fejlesztéseket hajtunk végre, hogy tovább növeljük termelékenységünket, és a Credobusok magyar hozzáadott értékét. Az újabb gépbeszerzések mellett sor kerül az 1879-ben felépült – és legutóbb 101éve átépített – mosoni öntöde rekonstrukciójára is, ahol első lépésben új indukciós kemencét állítunk üzembe – olvasható a vállalat Facebook oldalán.

A mosonmagyaróvári autóbuszgyárban jelenleg a vázgyártás, valamint a festés-fényezés munkafolyamatai zajlanak, az összeszerelés Győrben történik.

(Fotó: Munkavégzés Mosonmagyaróváron új CNC eszterga géppel; Credo Facebook)

Kiemelt Partnereink