Gyártók Kínai gyártóval fejlesztene közösen a Toyota

Kínai gyártóval fejlesztene közösen a Toyota

autopro.hu/H.J. | 2019.11.08 08:00

Kínai gyártóval fejlesztene közösen a Toyota

A kínai elektromos autókat gyártó BYD és a japán Toyota közös vállalkozást akarnak létrehozni az akkumulátoros elektromos autók tervezésére és fejlesztésére. A partnerség célja a zéró kibocsátású járművek gyártásának felgyorsítása.

A két vállalat 50-50 százalékos részesedéssel bírna az együttműködésben. A szükséges tőkét jövőre fektethetik be, a székhely pedig Kína lesz. A társaságok nem tették közzé a vállalkozás értékét.

Az együttműködés célja, hogy olyan járműveket dobjanak piacra, melyek kizárólag akkumulátorral működnek. Ennek a kritériumnak sem a hibridek, sem a plug-in hibridek nem felelnek meg, hiszen mindkét típusban megtalálható még a robbanómotor.

Néhány éven belül megjelenhetnek a közös modellek

Az elektromos szedánok és SUV-k még 2025 előtt megjelenhetnek a Kínai piacon, a Toyota márkán belül. A Toyota jelenleg is dolgozik hidrogén üzemanyagcellás járművek fejlesztésén – mivel a kínai piacon egyre nagyobb az igény az említett modellek iránt, így a vállalat két kínai partnerével, a Guangzhou Automobile Grouppal és az FAW Grouppal közösen fejlesztene üzemanyagcellás autókat.

Cél a teljes villamosítás

A sencseni székhelyű BYD – amely gyártó modelljei között a Song sorozat és a Qin plug-in hibrid is szerepel – teljesen áttérne az elektromosságra. Bevételei azonban várhatóan visszaesnek ebben az évben, mivel Kína csökkenti a villanyautók támogatását – számolt be a Reuters.

Kiemelt Partnereink