Gyártók Két éven belül jóárasítja a Volvo az e-autókat

Két éven belül jóárasítja a Volvo az e-autókat

autopro.hu/B.B. | 2017.07.21 06:29

Két éven belül jóárasítja a Volvo az e-autókat

Még két évig pozíciójában marad a kínai kézbe került svéd márka első embere, akinek ez idő alatt egyik fő célja lesz, hogy egyenlőségjelet tegyen az alternatív hajtású modellek és a dízeles típusok vételárai közé.

Hirdetés

Már most ambiciózus terveket közölt leendő zöld(ebb) meghajtású modelljeiről Hakan Samuelsson, ugyanis a Volvo első embere a Wirtschaftswoche című lapnak azt nyilatkozta, a márka vonzó alternatívát kíván nyújtani a jövőben a fogyasztóknak az árazás szempontjából.

A törekvésnek megfelelően Samuelsson, aki további két évig a márka vezére marad, a mai dízelesekével azonos értékű árcédulát akasztana például a hibrid motorral szerelt XC60-ra, így a svéd márka kínálatában már 15 millió forint alatt is lehetne kapni környezetbarát meghajtással ellátott prémium modellt. A relatív olcsó hibrid Volvóknál fogyasztói szempontból már csak az jelentene nagyobb pozitívumot, ha a svédek egyenlő árazási ötletét más autógyártók is átvennék.

A Volvo a hónap elején bejelentette, 2019-től nem fejleszt többé új belsőégésű motort, így attól az évtől egyre nagyobb hangsúlyt kapnának az elektromotorral szerelt gépek. Persze bármennyire is előremutató ez az elhatározás, sajnos nem valószínű, hogy a kedvező árszabás a 2021-re, a Volvo-leány Polestartól ígért öt új, tisztán elektromos modellre is vonatkozna.

Kiemelt Partnereink