Gyártók Két év múlva érkezik az Audi Q4

Két év múlva érkezik az Audi Q4

autopro.hu/B.B. | 2017.03.19 09:00

Két év múlva érkezik az Audi Q4

Egyre telítettebb piacra érkezik a négykarikások új SUV-ja, de nincs mese, tartani kell a lépést az X2-vel erősítő BMW-vel és az Evoque-kal támadó Range Roverrel.

Hirdetés

Megerősítette az Audi, hogy 2019-ben piacra dobja a Q-család újabb tagját, a Q4-et, vagyis nagyon úgy látszik, hogy az autógyártók megítélése szerint bőven van még potenciál az utóbbi években rakétamódra növekvő SUV-szegmensben. A TT Offroad kivitelének egyes stíluselemeit átvevő szabadidőautó hiánypótló szerepet vállal majd a gyártó modellpalettáján, hiszen igyekszik kitölteni a Q3 és a Q5 közötti hézagot. Ez a két modell egyébként igencsak sikeresnek mondható, tavaly 232, illetve 279 ezer példány fogyott belőlük globálisan.

A 2014-ben a Pekingi Autószalonon már megvillantott Q4 egyesíti a sportosságot és egy SUV praktikumát, a leendő vevők ennek megfelelően inkább a fiatalabb fogyasztók közül kerülhetnek ki. A most említett 2019-es dátum egyébként az eddig tervezettnél korábbi bemutatkozást jelent, eredetileg a típust csak a következő évtizedben, 2021-ben állította volna csatasorba a gyártó. És ha már versengés: a Q4 többek között a szintén készülő BMW X2, vagy épp a Range Rover Evoque ellenfele lehet.

Nem ez a modell lesz az egyetlen nagyobb eresztés az Auditól a következő években, hiszen 2018-ban debütál a Q8, ami a SUV-kínálat legnagyobb tagjának ígérkezik. Felfrissül a Q5, valamint a tavaly óta elérhető Q2 is több ország szalonjaiba jut el a mostanihoz képest.

Kiemelt Partnereink