Gyártók IT központot avatott a VW Lisszabonban

IT központot avatott a VW Lisszabonban

autopro.hu/Sz.F. | 2018.11.20 12:51

IT központot avatott a VW Lisszabonban

A Volkswagen felavatta a Lisszaboni Szoftver Fejlesztő Központot (Software Development Center Lisbon).

A központban 300 informatikai szakember fog szoftvereket fejleszteni főként a digitalizált ökoszisztémák és a csoporton belüli vállalati folyamatok számára, közülük 100-an a felhő-alapú szolgáltatások fejlesztésén és speciálisan az MAN Truck and Bus haszonjármű részleg számára végzik munkájukat.

Az új lisszaboni központban – mely immár a harmadik ilyen jellegű létesítmény – a márka erőteljesen folytatja digitális átalakulását. A VW néhány száz informatikai szakértővel már működtet két szoftver fejlesztő központot Wolfsburgban és Berlinben. E központokban a szakosodott projekt-csapatok főként a hozzáadott értéket jelentő szolgáltatásokra koncentrálnak a márka digitális ökorendszerei számára, mint például a Volkswagen Személygépkocsik "We" szolgáltatásai. A biztonsági vonatkozású struktúrákat, beleértve azokat, amelyek az ilyen szolgáltatások felhasználói profiljának hitelesítéséhez vagy az adatbázisok titkosításához szükségesek, szintén a szoftverfejlesztő központokban fogják megalkotni.

– Az MAN a tisztán haszonjármű gyártó szerepből átlép a fenntartható, okos szállítási szolgáltatásokat nyújtó vállalat szerepe felé, és a digitalizálás kulcs szerepet fog játszani e fejlődésben – mondja Stephan Fingerling, az MAN Truck and Bus informatikai vezetője.

A Volkswagen és az MAN Truck and Bus főként a portugál munkaerő piacon fog informatikai szakembereket toborozni. A lisszaboni nagyvárosi régió, mint informatika-technológiai helyszín olyan adminisztrációval rendelkezik, amely fogékony a digitális kérdések iránt, a portugál fővárost technológiai cégek és start-upok sűrű hálója szövi be, illetve rendelkezésre áll egy hatékony akadémia környezet magasan képzett végzett szakemberekkel.

A Volkswagen Csoport több mint 25 éve van jelen Portugáliában. Az Autoeuropa itt, Palmelában működteti üzemét, ahol 5 900 főt alkalmaznak, és ahol Volkswagen személygépkocsikat és a Seatokat gyártanak, beleértve a Volkswagen T-Rocot, a Volkswagen Sharant és a Seat Alhambrát.

Kiemelt Partnereink