Gyártók Hamarosan érkezik az első elektromos meghajtású terepjáró

Hamarosan érkezik az első elektromos meghajtású terepjáró

autopro.hu/R.M. | 2017.04.13 12:00

Hamarosan érkezik az első elektromos meghajtású terepjáró

Ha valaki eddig hiányolta volna az elektromos autók kínálatából az igazi terepjárókat, hamarosan megoldódik a probléma, ugyanis nyáron érkezik a Bollinger Motors első autója.

Hirdetés

A Bollinger Motors nevű startup vállalkozás jelenleg is fejleszti első termékét, amely egy teljesen elektromos meghajtású terepjáró lesz. Az autóról eddig sajnos igen kevés részletet tudtunk meg, annak ellenére, hogy ha minden igaz, néhány hónap múlva érkezik a kész modell. A cég viszont a napokban bemutatta az autó alvázát, amit speciálisan a terepen való közlekedésre fejlesztettek ki.

Az alváz teljes mértékben alumíniumból áll, így mindössze 295 fontot, azaz 133 kilogrammot nyom. A cég szerint a könnyű felépítés ellenére egy teljesen stabil és merev alvázról van szó. Az autó természetesen öszkerékmeghajtást kap majd. Karl Hacken, a Bollinger vezetőmérnöke szerint az akkumulátort is olyan alacsonyra helyezik, amennyire csak lehet, így helyezve minél lejjebb a súlypontot - írta meg az autoblog.com.

Az autó külsejéről egyelőre sajnos nincsen kép, de reméljük, hamarosan erről is közzétesznek valamit, hiszen egy nagyon érdekes koncepcióról van szó.

Kiemelt Partnereink