Gyártók Hadat üzennek a németek a Teslának

Hadat üzennek a németek a Teslának

autopro.hu/Sz.K. | 2018.06.28 13:21

Hadat üzennek a németek a Teslának

Szinte egyszerre tett nagy bejelentést a Porsche és a Mercedes: mindkét vállalat olyan elektromos autót dob piacra, mely méltó ellenfele lesz a Tesla egy-egy népszerű modelljének.

A Porsche első teljesen elektromos sportautója leghamarabb jövőre kerülhet az utakra, de a Mission E koncepciót máris átkeresztelték, ezentúl Taycan néven kell keresnünk. A gépet természetesen a Tesla Model S riválisaként emlegetik. Két, egyidejűleg működő teljesen elektromos motorja több mint 600 lóerőt szabadít az útra, így nulláról 100 km/h-ra 3,5 másodperc alatt gyorsul. Elektromos modell lévén legalább ilyen fontos adat a hatótávolság, a Taycan több mint 500 kilométert tud megtenni egy feltöltéssel.

Mission E helyett Taycan

Az autó része a Volkswagen-leány villamosítási stratégiájának, melynek célja, hogy 2025-re az eladások negyedét teljesen elektromos, vagy hibrid-elektromos autók tegyék ki.

A Mercedes EQA a Tesla Model 3 ellenfele lesz, a vállalat A-osztályának elektromos verziójú kompakt szedánja. Az autó oldalán kék LED csíkok lesznek, ezen felül LED-es orrpanelje is lesz. Különlegessége, hogy a többi koncepcióautótól eltérően nem kamerák, hanem hagyományos sport tükrök találhatóak az oldalán.

A Mercedes anyavállalata, a Daimler tervei szerint 2025-re eladásainak 15-25 százalékát elektromos járművek fogják kitenni.

Kiemelt Partnereink