Gyártók Ez a két város a befutó a Tesla európai gigagyáráért

Ez a két város a befutó a Tesla európai gigagyáráért

autopro.hu/K.Á. | 2019.10.28 16:33

Ez a két város a befutó a Tesla európai gigagyáráért

Még idén bejelenti a Tesla, hol építi meg európai gyártóbázisát, amelynek Elon Musk szerint 2021 végéig üzemkész állapotba kellene kerülnie. Az amerikai elektromosautó-márka tulajdonosa legtöbbször Németországot emlegette, és valóban, az utóbbi időben több szakmai küldöttség is járt Alsó-Szászországban.

Hirdetés

Két szóba jöhető helyszínről ír a német Automobilwoche autós hírportál, az egyik a tengerparti Emden, a másik a 100 kilométerre tőle délre található Emsland. Korábban a tartományi miniszterelnök is elárulta a sajtónak, hogy delegációkat kísért a helyszíneken. Mindkét helyszínnek az az előnye, hogy egyaránt közel esnek a Tesla hollandiai központjához, Tilburghoz. Itt végzik az Európába hajózott Teslák végszerelését és végső tesztjeit.

A hírek szerint a német gyárban a Tesla 3 és Y modellek és akkumulátorok egyaránt készülnének. Az elektrek.co amerikai hírportál idéz két közelmúltbeli jelentésből is, amely Tesla-részvényesek számára készül. Ezek szerint a Tesla gyorsítja az európai gyárnyitást célzó törekvéseit, illetve hogy "a helyszínválasztási eljárás végső fázisában vagyunk".

A Tesla harmadik negyedévi üzleti jelentésének október 24-i publikálása után Elon Musk megerősítette, hogy a döntés még ebben az évben megszületik. A feltörekvő elektromosautó-gyártó a szeptemberrel zárult három hónapban 6,3 milliárd dollár bevételt produkált. Az amerikai számviteli szabvány (GAAP) szerint a részvényesekre jutó nettó nyereség 143 millió dollár volt, részvényenként 80 cent. Elemzők ehhez képest részvényenként 42 centes veszteségre számítottak a harmadik negyedévről.

Kiemelt Partnereink