Gyártók Ennyi volt, ne várjon tízfokozatú váltót a Volkswagentől

Ennyi volt, ne várjon tízfokozatú váltót a Volkswagentől

autopro.hu/B.B. | 2017.05.09 06:24

Ennyi volt, ne várjon tízfokozatú váltót a Volkswagentől

A német gyártó 2013-ban még nagy reményeket fűzött a duplakuplungos, automata szerkezethez, most azonban úgy néz ki, a sorozatgyártásra sosem kerül sor.

Hirdetés

Lezárult a Volkswagen tízfokozatú DSG-váltójának fejlesztése, adta hírül egy bécsi rendezvényen a márka erőátviteli fejlesztésekért felelős vezetője, Friedrich Eichler. Érdekes, hogy a fejlesztést ugyanebben a városban, még 2013-ban harangozta be Martin Winterkorn, válaszul a General Motors és a Ford hasonlóan sok fokozattal bíró váltóira vonatkozó bejelentéseire.

A konszern akkori vezetője az iparági trendeknek megfelelően négy évvel ezelőtt még a fokozatok számának növelésére szavazott. A fejlesztés mellett több érv is sorakozott, ilyen volt például a fordulatszám ezen keresztül a fogyasztás csökkentésének lehetősége nagy teljesítményű motorok esetén is, írja az autonews.com.

Bár Eichler pontosan nem nevezte meg, az évek óta tartó tízsebességes DSG-projekt leállítása mögött valószínűleg anyagi okok állnak, hiszen a VW-nél a forrásokat most inkább a bonyolult váltószerkezeteket nem igénylő elektromos hajtások fejlesztésére szánják. A terveket természetesen megőrzik, így ha egyszer mégis szükség lenne rá, a fokozatokban dúskáló DSG egyszer akár még el is készülhet.

Kiemelt Partnereink