Gyártók Elmaradhat a sztrájk az Audinál, közel a bérmegállapodás

Elmaradhat a sztrájk az Audinál, közel a bérmegállapodás

Gégény István | 2016.04.01 20:53

Elmaradhat a sztrájk az Audinál, közel a bérmegállapodás

Az Audi Hungaria Motor Kft. és a mintegy 7 ezer munkavállalót tömörítő Audi Hungária Független Szakszervezet közös közleménye szerint közeledtek a két fél álláspontjai.

Hirdetés

- A mai napon folytatott bértárgyalásokat mind a vállalatvezetés mind a szakszervezet képviselőinek konstruktív hozzáállásával sikerült pozitív irányba fordítani. Ennek köszönhetően a tárgyalófelek már április 4-én (hétfőn) aláírhatják a bérmegállapodást - közölte a nemrég megalakított sztrájkbizottság a szakszervezet honlapján.

- A megállapodás pontos és részletes előkészítése folyamatban van, ezért további részletekről a megállapodás aláírását követően a vállalat vezetése és a szakszervezet képviselői közös tájékoztatást adnak ki - zárul a tömör közlemény.

Úgy tűnik, fennakadás nélkül folytatódhat a munka a győri vállalatnál

A legutóbbi információk alapján az alábbi követeléseket fogalmazta meg a sztrájkbizottság: 20 ezer nem differenciált alapbéremelés 2016. január 1-től; 500 ezer forint VBK (választható béren kívüli juttatás) keret; 100 ezer egyszeri kifizetés, mely a VBK-ba is csoportosítható.

Hogy pontosan miben sikerül, és sikerül-e megegyezni, arról a konkrétumok ismeretében fogunk tudni beszámolni.

Kiemelt Partnereink